Innehållet kan ju variera oerhört. Man har kanske en naiv inställning att svenska produkter är bäst. Men känslan och vetskapen av att köttet innehåller en massa kortison och andra medel så är de ju inte roligt att äta det. Kyckling är ju något som äts otroligt mycket i Sverige. Och många andra länder har ju salmonellasmittade kycklingar.
Så man blir lite fundersam vad som egentligen man stoppar i sig. Sedan ska man inte tala om alla konserveringsmedel de har i produkterna. Det kan aldrig vara bra att äta dessa e-konserveringsmedeln. Färgämne,kemisk konservering, antioxidationsmedel, emulgeringsmedel och listan kan bli mycket lång. Man kan till och med ha bäversekret för att det ska smaka vanilj. Men det som tycks vara den springande punkten är ju att man kan inte lita på något i dag. Man hittar stenar i sopporna, man hittar maskar i salladen och det är ju inte precis så trevligt. Matindustrin saltar så mycket så det är nästan oätligt.
Om man bara visste hur mycket ett äpple är besprutat. Så tror jag nog inte att man tycker att det är smaskigt med ett gott äpple. Man borde nog ha vanan i att skala ett äpple. Det kan inte vara så att ett äpple t.ex. är så skinande blankt som ett bonat golv. De har ju för jäsing hängt ute i naturen. Eller har de inte det?
Man använder skalet på citroner och apelsiner till bakverk och marmelader. Hur mycket gift finns det på dessa skal?
Inget tal om annat att vi är nog lite förgiftade lite till mans. Så man borde nog tänka mer än en gång vad man köper. Man även om man läser innehållsförteckningen så är det inte säkert att det är som det står där. Jag är helt övertygad om att vi blir lurade hur vi än gör.
Bo Grapenskog, Skullaryd
Vi vet inte vad vi stoppar i oss
De säger att man inte har ont av det man inte vet om. Det är nog en sanning. Men det klart att man är inte riktigt säker på vad man egentligen äter. Är det så som det står på förpackningen?
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.