KISA

– Under sex år körde vi tävlingen vid Lostugan i Ydre men sedan förra året så är det Tolvmannabanan som gäller och det fungerar perfekt, säger Anders Gustafsson i Ydre MK som agerade tävlingsledare.

Totalt kom 86 förare, vilket var rekord, till start som tävlade i fem klasser. Två för seniorer, framhjulsdrivet och bakhjulsdrivet, en damklass, en för juniorer och en för veteraner. Samtliga kör i tre omgångar och de två bästa tiderna sammanslås till en sluttid.

Artikelbild

| Rikard Svensson, Ydre MK vann seniorklassen, bakhjulsdrivet

Runt 200 personer såg tävlingen som bjöd på flera fartfyllda heat.

– Tre förare delade på en bil och två av dem lyckades rulla ett par varv och en körde av banan, säger Anders Gustafsson.

Förare från Ydre och Kinda tog samtliga tätplatser. I seniorklassen, bakhjulsdrivet, vann Rikard Svensson Ydre MK och klubbkamraten Patrik Pettersson vann framhjulsdrivet. Ydrevinst blev det även i damklassen genom Malin Bexell. MK Kinda tog förstaplatserna i junior. och veteranklassen genom Wilmer Westerling respektive Benny Fransson.

Tävlingsdagen avslutas med att man får lägga anbud, 6 500 kronor, på bilarna. 136 anbud kom in och varje anbud generar 200 kronor till motorklubbarna.

Artikelbild

| Patrik Pettersson, Ydre MK vann seniorklassen, framhjulsdrivet

– Totalt blev det 27 200 kronor. När alla utgifter är betalda delar vi och MK Kinda på resterande, säger Anders Gustafsson.

Om ett år är det dags för ny tävling.

Artikelbild

| Benny Fransson, MK Kinda vann veteranklassen

– Då kör vi igen och precis som tidigare är det Kristi Himmelsfärdsdag som gäller, säger Anders Gustafsson.