Festivalen satsar på publikrekord

För två år sedan gjorde de slag av en gemensam dröm. Nu arrangerar paret Zara Rydman och Albin Forsell musikfestivalen Skogsrårocken för tredje gången.

5 juni 2019 18:00

– Det vi vill sprida med vår festival är rock, härligt häng och kärlek, och det känner vi att vi har lyckats med. Det tar ju ett tag innan såna här arrangemang sprider sig, men i år hoppas vi att det kommer fler än någonsin. Målet är mellan 150 och 200 festivalbesökare, konstaterar arrangörerna.

Om lite mindre än två månader kommer dalen vid Kalvefalls gård, mitt i Ydreskogarna, att förvandlas till ett fartfyllt festivalområde. Under den första dagen öppnas campingen upp och besökarna har möjlighet att göra sig hemmastadda. Därefter, den 27:e juli, väntar en heldag då rockbanden Sarea, Nekromant, Snake Tongue, Oblivious och Viral intar Skogsrårockens scen.

– Många band tycker om att spela på de små scenerna så även om vi bara har kunnat erbjuda mat, boende och bensinpeng har de tackat ja, och det är vi jätteglada för, berättar Zara Rydman och Albin Forsell som i år arrangerar festivalen tillsammans med Andreas Kanth.

Området, med tillhörande lokaler, hyrs av Albins far Olle Forsell som i vanliga fall bland annat driver vandrarhem på gården. För att kunna ta nästa steg, med bättre ekonomiska förutsättningar, håller festivalarrangörerna just nu på att starta en ideell förening. Målet är att skaffa stödmedlemmar.

– Vi tänker att vi växer med festivalen, beroende på hur stort intresset är ju fler band kan vi ta in. Festivalen har precis gått runt de första åren, men i framtiden hoppas vi kunna arrangera en tvådagarsfestival i alla fall, med musik under både fredagen och lördagen, avslutar Zara Rydman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson