Han lämnar nämnden för förvaltningen

Efter mer än 15 år som aktiv politiker inom bildningsnämnden tar Ulf Johansson (S) nu steget in i förvaltningen, och Socialdemokraterna får möblera om i de politiska leden.

20 augusti 2019 21:00

– Vi har satt igång en nomineringsprocess inom partiet och kommer att ha förslag klara till kommande kommunfullmäktige. Vi behöver ersätta Ulf (Johansson) i bildningsnämnden, även Magnus (Lidén) i samhällsbyggnadsnämnden, men det har inte varit några problem, vi har folk som är intresserade, meddelar socialdemokraten och kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg.

När vi träffar Ulf Johansson på fjärde våningen i kommunhuset, där bland annat bildningsförvaltningen håller hus, kan han minst sagt titulera sig "ny på jobbet". Under förra veckan avsade han sig sitt uppdrag som vice ordförande i bildningsnämnden för att istället ersätta den tidigare förvaltningssekreteraren Marie Netz. Därmed tog han i måndags, efter sammanlagt 16 år inom nämnden, steget över till tjänstemannasidan.

– Ja, jag är precis ny, och det är mycket att lära sig. Det är många papper, ärenden och tjänsteskrivelser som ska hanteras, diarieföras och förberedas och det är en jätteutmaning för mig, jag är ingen administratör egentligen, men det var jag medveten om när jag tackade ja. Det ska bli intressant att vara på den här sidan och se hur förarbetet går till, berättar Johansson och fortsätter:

– Jag har varit aktiv inom bildningsnämnden så länge så när jag fick frågan om den här tjänsten kände jag: "varför inte?". Det kändes också som att det var dags för mig att testa något nytt.

Trots avsägelsen kommer Ulf Johansson fortsätta att vara politisk aktiv. Samtidigt som han behåller sin plats som ledamot i kommunfullmäktige kommer han att representera sitt parti i den nya näringslivs-, turism- och marknadsföringsgruppen. Dessutom kan han komma att ersätta den förre partikollegan Magnus Lidén i samhällsbyggnadsnämnden, något som står klart efter kommunfullmäktigemötet den 16:e september.

– Om det blir så är jag inne och petar, på ett eller annat sätt, i nästinitll alla nämnder, säger Johansson med ett skratt. Jag kommer naturligtvis att fortsätta min tjänst som it-samordnare på vård- och omsorgsförvaltningen.

Hur ser du på att vara både politiker och tjänsteman?

– Just nu kan jag erkänna att det känns lite rörigt, men det gäller att få struktur på det hela. Det är ju fler än mig som har varit det, så det går absolut att korsbefrukta. Man får ju kännedom om hela organisationen, vilket är bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson

Ämnen du kan följa