– Det är en artist som har hållit på länge, har både varit soloartist och spelat i band. Artisten har vunnit Sveriges största musiktävling och dessutom varit med i tv-programmet "Så mycket bättre". Nu kan jag inte säga mer, resten får du försöka att lösa själv, svarar han med ett skratt när vi når honom via telefon.

På tisdag, den 23 juli, är dagen här då allsången, till minne av Bertil Nilsson, intar hembygdsgården i Kisa för 13:e året i rad. Redan nu är det känt att Charlotte Perelli är det stora dragplåstret och vid hennes sida får hon bland annat sällskap av spelmanskollektivet Resafölk och Norrköpingsbandet Leion. Till detta ska en hemlig artist adderas, något som så väl Lars Winnerbäck som Ola Salo agerat genom åren.

– Att ha en hemlig gäst har blivit en rolig grej och vad vi har hört är det väldigt uppskattat bland publiken. Det blir många spekulationer innan, många gissar och försöker komma på vem det är. Det är också roligt att vi alltid har kunnat hålla en så hög nivå på de hemliga artisterna, menar Anders Nilsson.

Artikelbild

| Eric Saade har spelat i band och är soloartist, har vunnit Melodifestivalen och varit med i Så mycket bättre.

Med allsångsordförandens inledande ledtrådar är det i alla fall möjligt att ringa in en rad olika artister. Kan årets hemliga gäst vara Jill Johnson eller Tommy Nilsson? Kanske Lena Philipsson eller möjligen Eric Saade? Vad sägs om Orup? Under tisdagskvällen avslöjas det rätta svaret.

– Biljettförsäljningen har gått väldigt bra hittills, vi hade sålt långt över 500 stycken för en vecka sedan, och intresset är stort i hela Östergötland. Allsången är ju till pappas minne så vi syskonen tycker att det är jättekul att den här traditionen kan få leva vidare.