Hundra anställda berörs av konkursen

Polstjärnan i Sverige AB har försatts i konkurs. Ett hundratal anställda berörs i bland annat Kisa där företaget sedan sju år tillbaka har ett HVB-hem för ensamkommande barn- och ungdomar.

19 juni 2019 16:00

– Jag har egentligen inte så mycket att säga, utan hänvisar till konkursförvaltaren, säger Anders Lind, styrelseordförnde i Polsjärnan i Sverige AB.

Företaget har sitt säte i Sollentuna. Nyligen sattes företaget i konkurs vid Linköpings tingsrätt och advokat Elisabet Gustafsson Lövgren har utsetts till konkursförvaltare.

– Jag har inga kommentarer i nuläget, säger Elisabet Gustafsson Lövgren.

Polstjärnan i Sverige AB har haft fokus på en helintegrerad verksamhet för ensamkommande flyktingungdomar. Företaget registrerades hösten 2009 hos Bolagsverket och har sedan dess öppnat ett flertal HVB-hem över hela landet för ensamkommande barn- och ungdomar. Bland annat i Kisa har man ett hvb-hem med som mest ett 30-tal ungdomar och ett tio-tal anställda. Totalt är det drygt 100 anställda som berörs av konkursen. Under 2018 och i år har mottagandet i landet av nyanlända barn- och ungdomar minskat drastiskt.

– Vi har genom åren haft en mycket hög och bra kvalité i våra HVB-hem och vi har haft kontrakt med många kommuner i vilka vi startat HVB-hem. Då mottagandet minskat så har vi en tung ryggsäck då ett 20-tal HVB-hem lagts ner och vi har fortsatta avtal för lokaler som kostar mycket men inte generar något tillbaka, säger Anders Lind.

Konkursen kommer fortsättningsvis handläggas av Attunda tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell