Under tre dagar denna vecka anordnar fritidsgården i Kisa ett sommarläger för barn och ungdomar som ska börja årskurs 7 och 8 till hösten. Under de senaste åtta åren har det hållits på Hornåbergs camping, och i andra delar av Horn, en plats som arrangörerna är mycket nöjda med. Dessförinnan anordnades det på olika platser i kommunen, exempelvis i Pinnarp och Björksund utanför Rimforsa. Att vara i Horn tycker fritidsledarna blir ett bra tillfälle att visa upp orten för barnen.

– Det är viktigt att vi får visa upp vad som finns att göra här också. Mycket är centrerat kring Kisa, men det här blir ett bra tillfälle för barnen att se Horn också, säger Märit Björk, fritidsgårdschef.

Det finns flera aktiviteter för barnen att välja mellan, att prova under lägret. Några exempel är kanotpaddling, skytte, graffitimålning, golf och ridning. Dessutom var Rickard Johansson från räddningstjänsten på plats för att låta lägerdeltagarna prova på en brandmans rutiner vid en utryckning.

Artikelbild

| Märit Björk är fritidsgårdschef och tycker att det är roligt att se att barnen uppskattar aktiviteterna.

– Graffitimålning och kanotpaddlingen är det som flest vill testa. Det som blir mest uppskattat brukar vi försöka hålla kvar vid till de här lägren, säger Märit Björk.

Under torsdagen sker avslutningen med en lagtävling där lagen får ett papper med uppdrag som de ska försöka klara av. Men eftersom det är 20-årsjubileum i år så ska även ett 20-årskalas.

– Det känns otroligt att det har skett 20 år i rad nu, men det är jätteroligt såklart, säger Märit Björk.