– Kvällen blev över vår förväntan. Både besökare och knallar kom fram till oss och sa att de var mer än nöjda. Uppskattningsvis besökte närmare 800 personer Idrottsparken under de tre timmarna julmarknaden höll på, säger Kristina Kallström en av de sju tjejerna som stod bakom arrangemanget.

Både tomtemor och tomtefar (Inger och Sven-Göran Persson) fanns på plats för att ta emot barnens önskelistor. På det stora dansgolvet fanns ett 20-tal hantverkare som sålde allt från fårskinn till godis och korv.

Kerstin Johansson har nio tackor hemma på gården Hildegård, utanför Gamleby:

Artikelbild

| Tomtemor och tomtefar (Inger och Sven-Göran Persson) tog emot barnens önskelistor

– Jag är här och säljer bland annat fårskinn, garn och kardflor. Jag besöker lokala marknader under december. Det är jättekul.

Hycklingebon Sven-Olof Nestor blev pensionär för drygt ett år sedan efter ett långt yrkesliv som slöjdlärare i Horn och Västervik. Och just slöjd har även varit hans hobby i över 20 år. Han var på plats i Horn och sålde trähantverk och smidda alster i nysilver.

– Det är ett bra tillfälle att visa upp vad man gör på sin fritid, säger Sven-Olof Nestor samtidigt som han visar upp ett pimpelspö i ask och valnöt.

Julmusiken stod det lokala bandet Gringos för. I bandet ingår Frank Roshamn, Ulf Hersström, Patrik Larsson, Charles Roshamn och Lars Jonsson samt sångerskan Channa Didi.

Artikelbild

| Kerstin Johansson sålde fårskinn och garn

– Nu ska vi göra en utvärdering för att sedan ta beslut om vi ska köra om ett år igen, säger Kristina Kallström.