­­– Vi ställer in. Det blir ingen pokalturnering nästa lördag. Orsaken är att vi just nu har en nära på helt uppbränd fotbollsplan, säger Roger Jacobsson, sekreterare i bollklubben sedan 1982.

Slätmons Bollklubb bildades 1946 och sedan 1961 har det varje sommar arrangerats pokalturnering på Bergavallen sista helgen i juli. Inte en enda gång har fotbollsturneringen ställts in, men i år blir det så.

– Vi har en bäck på andra sidan riksvägen vi använder för att vattna planen, men där tog vattnet slut redan i mitten av juni. Det kom runt 25 millimeter regn i midsommar, men det gjorde inte så stor nytta, säger Roger Jacobsson.

Artikelbild

| Bergavallen är i stort sett helt uppbränd

Torkan tog ordentlig fart veckan efter midsommar och utan något vatten från bäcken eller regn från skyn så är nu Bergavallen nära på helt uppbränd.

– Det är egentligen bara ogräset som är lite gröns. Gräset är fullständigt upptorkat och frågan är om det kommer att ta sig igen, även om det blir regn, säger Roger Jacobsson.

Nu får Slätmons BK, Rimforsa IF, Kisa BK och Hägerstad IF ägna sig åt andra aktiviteter nästa lördag för någon pokalfotboll på Bergavallen blir det inte.