Det är ett projekt med visionen att alla barn ska få en julklapp, även de familjer som kanske inte har ekonomiska möjligheter att köpa några.

– Att starta julklappshjälpen i Kinda är tack vare att jag fick inspiration av min kompis Maja Johansson i Vimmerby. Jag funderade så här att många barn är kanske inte nöjda med att få en julklapp, men det är ju faktiskt så att alla inte får en enda julklapp. Då tänkte jag vilka är det där som inte får någon julklapp, kan jag fixa klappar till dem? Jag vill att alla barn ska få en julklapp, säger Anne Kronstrand.

Kanske ska man välja bort julkort och frimärkskostnaden till nära och kära som man ändå träffar och istället ha pengarna till något annat, menar hon.

Artikelbild

| Anne Kronstrand med barnen Matilda och Ragnar

– Så har vi gjort i vår familj, säger Anne Kronstrand.

Hon uppmanar även andra som vill och kan, att bidra.

– Det som skänks kan vara leksaker, blöjor, nappar, julmat, smink, kläder, ja listan kan göras lång och vill man skänka en slant så är även det välkommet, säger Anne Kronstrand.

Det har så här långt varit många som vill skänka, men färre som anmält att de vill få en julklapp.

– Min största önskan är att fler som har det svårt ekonomiskt och inte har pengar som räcker till en julklapp eller nyårspresent till sitt eller sina barn skickar in en intresseanmälan, säger Anne Kronstrand.