På måndag drar VT igång sin intervjuserie med de kommunala förstanamnen, och det är ovanligt mycket som är ovisst.
De senaste valen i Västervik kan man säga har handlat om en enda fråga: Harald eller Thomas?
Det är de två politiker som med stöd av varierande koalitioner turats om att leda Västerviks kommun de senaste 16 åren.
Nu har båda meddelat att de kandiderar till riksdagen, och båda är placerade så att de har goda chanser att komma in .
Det för oss till den första frågan. Vad vill Harald Hjalmarsson? Han står även överst på valsedeln till kommunalvalet. Vad kommer han att välja om han skulle få chansen både att bli riksdagsman och kommunstyrelsens ordförande?
I riksdagsvalet spekuleras det i möjliga regeringsbildningar. Sverigedemokraterna väntas gå framåt. Möjligheterna för de traditionella blocken att nå egna majoriteter ser små ut – läget är ungefär detsamma i Västervik. I Västervik finns ytterligare en joker i leken – Socialisterna. Partiet gick framåt i förra valet. Visserligen är det ett rött parti, men det har inte missat ett tillfälle att kritisera den socialdemokratiska ledningen. Det är svårt att föreställa sig de två partierna sittandes i samma rum för att mejsla fram en gemensam koalitionspolitik.
Lägg därtill flera intressanta sakfrågor. Flera oppositionspartier ger bilden av ett pressat läge i skola och omsorg. Där personal går på knäna, och elever med särskilda behov inte får den hjälp de behöver.
Den rödgröna majoriteten ger en annan bild – att man lyckats hålla ekonomin stabil och kunnat göra återställare efter sparpaketen efter det akuta ekonomiska läget 2012. Man framhåller investeringar i nya äldreboende och förskolor.
En annan fråga är Uppdrag Gransknings reportage. Har de påverkat förtroende för de ledande politikerna? Hittills har reaktionerna från oppositionspartierna varit små. Några av dem, som SD och Westervikspartiet, har till och med sagt att de inte tycker Uppdrag Granskning lyckades avslöja något uppseendeväckande.
En tredje fråga som tycks dyka upp som gubben i lådan i Västervikspolitiken med jämna mellan rum är Södra infarten. Den var en stor fråga i valet 2002, och nu kan den bli en het potatis i ytterligare en valrörelse.