Det blir en annorlunda sommar i år

Jag kommer aldrig glömma den där familjen. De som var bland de första jag dök på med mina reporterfrågor en sommardag för ett par år sedan, och som log brett där de stod i ett tält uppe vid Gnagardalen.

Jenn Hultberg, nyhetschef Vimmerby Tidning.

Jenn Hultberg, nyhetschef Vimmerby Tidning.

Foto: Elin E Elmström

Krönika2020-06-18 21:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De berättade glatt om att de planerat sina respektive semesterscheman för att passa med den årliga, stora folkracetävlingen i Vimmerby. Att jobba på Semesterracet under sin ledighet såg de som en självklarhet. Det var deras stora intresse.

Jag minns även paret jag intervjuade, som hade träffats på just det evenemanget några år tidigare och nu besökte det med sitt barn.

Intresset för att läsa om dessa människor och alla andra stora arrangemang som sker i vårt område under sommaren, är starkt bland er läsare. Vår rapportering om allt från Semesterracet och Bullerby Cup, till midsommarfester, motormarknaden i Locknevi och olika musikevenemang, blir ordentligt läst.

Ni vill veta hur långt många besökare åkt för att ta sig till saker som händer i vår stad. Ni vill möta människor genom våra bilder, texter och TV-inslag. Ni förväntar er att vi fångar stämningen och berättar om allt som sker kring de stora sommarevenemangen, från resultat till personporträtt. Ni litar på att vi är där och rapporterar om det sker olyckor, om det uppstår svåra situationer och ni förväntar er att vi är på plats när glädjetårarna kommer. Men ni vill också läsa om trafikkaoset som skapas under årets varmaste veckor i en turiststad som Vimmerby, och se bildspel från de stora folksamlingarna. Bland annat.

I år blir det en annorlunda sommar. Det kommer inte springa hundratals barn på fotbollsplanen på Ceos den där traditionella veckan i juli, vi kommer inte kunna intervjua föräldrar som står och småpratar vid sidan om. Vi kommer inte mingla runt bland entusiastiska folkracefantaster eller fånga festivalkänslor på stadsfester. Det mesta är inställt, som en följd av den rådande coronapandemin.

Men vi kommer vara där för er läsare ändå, om än på ett annat sätt. Vi levererar snabba nyheter och djupgående reportage året runt och den här sommaren blir inget undantag. Under de närmsta månaderna kommer ni, förutom bevakning av det som händer och sker, kunna läsa både lättsamma och mer djupgående reportage från våra områden. Vi kommer även denna sommar sätta fokus på det lokala, oavsett hur det nu ser ut. Och rapporteringen av hur covid-19 påverkar just våra bevakningsområden fortsätter också.

Ett annorlunda världsläge ställer nya krav, och allt kommer inte bli som vanligt i sommar. Men vi är redo, oavsett.