Tomten gör det lätt, att till (h)jul välja rätt

Snön lyser vit på taken, endast vår skäggiga vän är vaken. För snart är julen här må jag lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova. För vart han sig i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål, och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol. Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP, som du till dina nära och kära kan ge. Vi vill samtidigt önska alla en riktigt God Jul och hoppas ni tycker följande klappar är kul!

Foto:

Krönika2010-12-18 05:05
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.


Den här värmer ditt öra,
samtidigt som du musik kan höra.
Mjuka klappar kan faktiskt vara toppen,
den här ska du i vinter ha på knoppen.


Audi hörlursmössa: 300:-

Vinterkylan är här och det är dags att plocka fram en varm och förhoppningsvis snygg mössa. En tillsynes trist sak som inte förändrats sedan Hedenhös. Men nu har plötsligt ett i-landsproblem dykt upp eftersom det blivit så populärt med digitala små musikspelare. Det är nämligen jobbigt, krångligt och fult att försöka ha både mössa och hörlurar på sig samtidigt. Med lurarna utanpå dämpar mössan ljudet, med lurarna inuti ser man ju inte klok ut. Nu har Audi löst dilemmat och presenterar en gosig sportluva med inbyggda hörlurar. Det är bara att välja om du föredrar en svart eller röd mössa.



När du med denna ner för backen slira,
kan du snart segern fira.
Snabb redan från starten,
akta så du inte glider av i farten.


Ferrari-kälke: 7 300:-

Ferrari tillverkar inte enbart supersportbilar i världsklass, utan faktiskt alltifrån barnkläder till kaffemaskiner. Det handlar naturligtvis om "merchandising" vilket betyder att man lånar ut sitt varumärke till diverse olika saker mot bra pröjs i kassan. Italienarnas exklusiva kälke är ett utmärkt exempel vilken är tillverkad i aluminium, stryktåligt polykarbonat och har ett äkta Ferrari-emblem i fronten. Tja, visst är kälken häftig? Dessutom betydligt miljövänligare än sportbilarna som lämnar fabriken i Maranello. Det underlättar dock om det är snö ute och barnen har med sig en personlig lift till skidbacken.



Eftersom du för kompisarna alltid stilar,
har jag köpt dessa handmålade med bilar.
Något att hänga i din kvist,
du brukar ju tycka att vanliga är trist.


Mercedes julgranskulor: 285:-

Inför varje jul säljs cirka tre miljoner granar i Sverige och då har vi inte räknat med alla som är ute på äventyr med egen yxa och såg. Väl hemma plockas pyntet fram: färgade kulor, smällkarameller, polkagriskäppar, textiltomtar samt glitter. Men hur kul är detta att hänga i granen för oss bilintresserade? Mercedes har därför tagit fram ett set med fyra handmålade glaskulor vars motiv bjuder på klassiska mercor. Det här är ett måste för alla Mercedes-freaks och levereras i en dekorativ presentbox i röd sammet. Varför inte tyskarna tagit fram en "toppstjärna" kan man verkligen fråga sig?



Stoppa brödet i denna manick,
så har du frukost i ett kick.
En touch av Nürburgrings ökända nordslinga,
nu är det bara att vänta på att den ska plinga.


Nürburgring brödrost: 300:-

Det finns inte många saker som slår en uppdukad helgfrukost. Att i sakta tempo läsa tidningen, ta en klunk nybryggt kaffe och bara njuta av ledigheten. Skulle det vara så att brödrosten sjunger på sista versen så har vi här den ultimata ersättaren - eller vad sägs om en brödrost som bränner in banskissen över "Nordschleife" mitt på mackan? Under marmeladen kan man alltså se "det gröna helvetet" som den tyska racerbanan i Eifelbergen brukar kallas. Det rör sig om två mil enkelriktad landsväg med fri fart genom ett underbart landskap. Nu kan sagan om ringen bli verklighet - i alla fall på mackan!



Den här är gjord för killar,
som vrålande motorer gillar.
Innehållet doftar inte olja och svett,
utan bjuder på en mystisk bouquet.


Steve Mcqueen parfym: 850:- / 75 ml

Mannen, myten, legenden - Steve McQueen - dog för trettio år sedan men lever kvar i minnet hos många. Nu kan man få en doft av den gamle racingföraren, tillika skådespelaren, och namnet är "Steve McQueen Parfum dŽHomme". Man skulle kunna tro att parfymen doftar blod, svett och motorolja men så är inte fallet. Nej, dropparna sägs nämligen bära på en mystisk men samtidigt karismatisk bouquet laddad med en stor portion charm. Ska vi översätta meningen till förståelig svenska så ska doften påminna oss om när Steve McQueen just stigit ur det stekheta vinylsätet i en Dodge Challenger från sjuttiotalet!



Det här är en klapp med fart,
och fort går det redan från start.
Bli inte ledsen om du åker av banan,
du får snart in den rätta vanan.


Toy Story bilbana: 699:-

Toy Story 3 tog världens biobesökare med storm och har dragit in ofattbara arton miljarder kronor - inklusive alla kringprodukter. Scalextric ska nu hjälpa till att göra Disney Pixar ännu rikare tack vare en fartfylld bilbana där vi får möta Woody och Buzz. Toy Story 3 är världens populäraste animerade film genom tiderna och alla yngre fartfantaster lär älska denna 404 centimeter långa bilbana som bjuder på ett riktigt äventyr. Bilarna är detaljrika och frågan är om det blir cowboyen eller roboten som blir först över mållinjen? Gillar dina småttingar Toy Story så blir den här (h)julklappen garanterat uppskattad.


Läs mer om