Läsarna går igång – på hantverkarna

Oj oj oj. Krönikan om hantverkare som far fram som vettvillingar i firmabilar väckte stor uppmärksamhet och igenkänning. Fler än jag väljer aktivt bort vissa firmor.

Foto:

Carinas krönika2018-10-03 21:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

LÄS MER:När firmabilens logotyp glöms bort

Att döma av alla mejl efter krönikan förra torsdagen, om hur vissa förare framför firmabilar med stora logotyper, finns nog skäl att ändra körstil, alternativt ta bort logotypen från företagets bilar.

Så här skriver några av läsarna:

När ska dessa förare begripa att de är vanliga trafikanter – och inte utryckningsfordon! Nästan varje gång jag kommer fram till jobbet, brukar jag säga: ”Nu vet jag två hantverkare till som jag aldrig någonsin kommer att anlita!”Så himla korkat att inte förstå att vårda firmans applicerade varumärke på sitt fordon.

Precis som du memorerar jag företagsnamnen. Vi bor på en gård och behöver ofta hjälp med arbeten. Det finns ett antal namn som inte kommer i fråga.

Dessa hantverksbilar är bokstavligt talat livsfarliga och hjälper då sannerligen inte till att sänka olycksstatistiken. Tvärt om. I bland tänker jag att jag måste ringa till chefen på firmorna och fråga om han tror att chaufförernas körsätt är god PR.

För några år sedan såg jag en chaufför som jobbade för ett stort rikstäckande bostadsrättsföretag, som utöver namnet på företaget på bilen, hade sitt eget på förardörren. Så låt mig hälsa till den föraren: Bosse! Du kör som en idiot!

Firmabilen med logga, liksom kläder med firmanamn, är ju företagets reklampelare ut till oss brukare!

Jag har flera gånger här på vischan nästan blivit nedmejad av en firmabil på min väg till och från brevlådan. Till slut mejlade jag chefen som bedyrade att han skulle tala med sina chaufförer. . . På väg till jobbet på en 70-väg blir jag hela tiden omkörd av firmabilar, trots att jag själv nog kör tio kilometer för fort... Jag tänker precis som du: den firman ska jag aldrig anlita.

Ett visst arbetskraftsföretag har riskerat mitt liv flera gånger med sina galna omkörningar på 2+1-vägen till och från Katrineholm. Samtidigt står de och krattar på barnens skolgård. De gör reklam på sina firmabilar och är idioter samtidigt.

Hantverkare med skåpbil borde ha egna trafikleder!

Jag är själv företagare och har reklam på bilen. Att bryta mot trafikreglerna lär inte ge några jobb.

Är gammal polis. Håller verkligen med dig!

Jag fick fingret av en firmabilsförare när jag med ljustuta visade att han körde fel i en rondell.

Det finns några som jag aldrig skulle anlita eller köpa något av. Allt från byggare till bilförsäljare.

Utanför mitt köksfönster är det väghinder och 30 km. Här kommer firmabilar som kör i säkert 70! Det enda som kan få dem att sakta ner är väl spikmatta.

Jag åker ofta taxi ofta och det har hänt att jag klivit ur för att föraren kör som ett svin och struntar i alla trafikregler.

För att inte tala om städbolag! Jag har ringt och ifrågasatt deras personal som står ute och röker och slänger fimpar på marken, bara någon meter från barnens sandlåda.

Det finns en stor mängd hänsynslösa, självfixerade, farliga beteenden i trafiken. Jag renoverar huset och valde faktiskt bort en viss firma som jag hade tänkt nyttja. Detta efter att ha sett hur föraren betedde sig i trafiken. Men även många yrkesförare kör illa.

Viktigt problem att lyfta. En gång ringde jag upp firman, påtalade deras anställdes körsätt och gjorde klart att jag inte kommer att anlita deras tjänster.

Ja, många hantverkare kör faktiskt som idioter, särskilt på fredagseftermiddagarna verkar många ha extra bråttom.

Krönika

Carina Glenning

Läs mer om