En tidig julklapp • Lokaljournalistik viktig hörnsten

Daniel Söderqvist, chefredaktör.
Daniel Söderqvist, chefredaktör.

Det enklaste sättet att hålla sig informerad om vad som händer är att ha tillgång till en bra lokaltidning.

Vimmerby 9 december 2022 16:35
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ni som läser det jag skriver vet att jag ofta påpekar hur viktigt det är att hålla sig informerad om vad som händer och sker i vår värld, och kanske framför allt i vår direkta närhet. Det är viktigt att veta vad våra valda politiker tar för beslut, viktigt att ha en insyn i vad som planeras för framtiden. För sex år sedan blev det en stor debatt om Vimmerby kommuns landsbygdsskolor. Skulle de läggas ner eller skulle de få vara kvar? Mängder med människor engagerade sig och det ledde fram till en folkomröstning där förespråkarna för att behålla skolorna vann klart.

Det enklaste sättet att hålla sig informerad om vad som händer är att ha tillgång till en bra lokaltidning. Jag är visserligen part i målet, men jag vågar mig ändå på att hävda att en bra lokaltidning finns i Vimmerby Tidning. Vi bevakar både högt och lågt, smalt och brett, och jag påstår att vi gör det med djup. 

För att ännu fler ska kunna hålla sig informerade skickar vi i dagarna ut en tidig julklapp i form av ett erbjudande på Bas Digital. Första månaden kostar den 1 kr, de följande tolv månaderna 49 kr.

Att ha tillgång till det senaste som händer på hemmaplan i telefonen eller i datorn gör det lättare att få reda på dagens snackis. Det gör det lättare att hänga med, och det gör det lättare att själv delta. Grunden för en levande demokrati är att vara informerad och där är lokaljournalistiken en viktig hörnsten.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa