Real Madrid behåller avståndet i titelstriden

Real Madrid behåller försprånget ner till jagande Barcelona i toppen av La liga.

Karim Benzema och Marco Asensio blev Real Madrids målskyttar i 2–0-segern mot Alavés,

Fotboll2020-07-11 00:30

Det blev en stabil 2–0-seger hemma mot Alavés i en match som också innehöll ett domarbyte.

Real Madrid fick klara sig utan vänsterbacken Marcelo, som ser ut att missa resten av säsongen på grund av en muskelskada. Han ersattes av 25-åriga Ferland Mendy som ordnade en straff redan efter tio minuters spel.

Anfallsstjärnan Karim Benzema stegade upp och satte ledningsmålet.

Domaren Jesús Gil Manzano drogs med återkommande skadekänningar under den första halvleken. Inför den andra valde han att kliva av och ersattes av fjärdedomare.

Real Madrid ångade på och utökade ledningen till 2–0 genom Marco Asensio i den 50:e minuten.

Förlusten var Alavés sjätte i rad och nu har laget bara tre poäng till nedflyttningsplats med tre matcher kvar att spela.

Real Madrid leder spanska ligan med fyra poäng ner till Barcelona.