Rosengård besvikna över domslut: "Missgynnas"

Hemma mot Eskilstuna åkte Rosengård på årets första förlust. Efter bortdömt mål och utebliven straff höll tränaren Patrik Winqvist inte tillbaka. –Jag tycker synd om domarna, säger han.

Rosengård hade inte domsluten med sig hemma mot Eskilstuna.

Fotboll2020-07-10 21:55

I den 53:e matchminuten gjorde Eskilstuna 2–0. Rosengård svarade med att direkt byta in landslagsanfallaren Mimmi Larsson och comebackande Katrine Veje. Larsson hade bara varit på plan i fem minuter innan hon petade bollen i mål – ett mål som till vilda Rosengårdsprotester dömdes bort för offside.

Några minuter senare skreks det åter mot domarna efter en misstänkt hands i Eskilstunas straffområde.

Under slutminuterna väntade mer dramatik. Caroline Seger hade reducerat med pannan men de regerande mästarna nådde aldrig hela vägen – något Patrik Winqvist menar att man hade haft bättre chans till med ett annat bedömningssätt.

– Har en spelare kramp tycker jag att hennes lag ska tvingas spela ut bollen så hon kan behandlas. Då blir det ett byte rakt av, annars spelar vi vidare och de har en spelare mindre till ett naturligt avbrott sker.

– De situationerna spelar väldigt stor roll. Får vi spela elva mot tio så kan vi göra mål, att spela elva mot elva på övertid är inte lika mycket värt för oss.

TT: Hur ser du på det bortdömda målet och handssituationen?

– Handsregeln har bara blivit svårare och svårare, det har blivit mycket svårare för domarna. Jag skulle inte vilja byta roll med dem.

– Offsiden är en bedömningsfråga. Men det är sådana saker som avgör fotbollsmatcher och det är därför vi går mer och mer mot kameror och sådant. Vi missgynnas i dag, men måste så klart själva göra en bättre insats.