Tunn historia med mycket muskler

Kate Beckinsale kan sina saker men borde ha bättre saker än klichéfyllda actionuppdrag att jobba med.

Kate Beckinsale har svårt att hantera ilskan i "Jolt".

Kate Beckinsale har svårt att hantera ilskan i "Jolt".

Foto: Amazon Prime Video

Recension2021-07-23 07:10
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Action

Titel: Jolt

Visas: Amazon Prime Video

I rollerna: Kate Beckinsale, Jai Courtney, Stanley Tucci

Regi: Tanya Wexler

Speltid: 91 minuter

Betyg: 2

En svår barndom kan resultera i många saker. För Lindy utmynnar det i en total brist på självkontroll. Uppväxten präglas av slagna kamrater, förstörda saker tills det bara blir omöjligt att hantera när hennes adrenalinpumpande kropp och själ blivit till ett slags superkraft. Hon spärras in i ett madrasserat rum. Tills Dr Munchin uppfinner ett verktyg som ger elstötar när det drar ihop sig och hon kan bromsa sig, och därmed leva ett liv ute i samhället. Nästan. När hon vågar ta steget till att dejta en man för första gången och blir kär verkar det lösa sig. Så mördas denne och hon tar upp en blodig och våldsam jakt på mördaren samtidigt som polisen jagar henne som misstänkt. Tja, det är det hela i stort sett.

Kate Beckinsale har tagit ut det mesta i genren att vara vacker och vältränad i rollen som Selene i "Underworld-serien". Rollen som Lindy är ett slags normaliserad variant av detta. Hon gör det helt okej här också och det är väl bara att beundra att en skådespelare kan hålla sig så vältränad och fräsch. Föredrar man en kvinnlig actionhjälte så varsågod, det är välgjort i sig.

I övrigt är det tunt. Handlingen går ut på att hon ska slå ned sina antagonister, helst flera åt gången. Nog så tråkigt i längden. Det enda som överraskar är att Susan Sarandon plötsligt uppenbarar sig i slutscenen. Bäddat för uppföljare? Hoppas inte.

Läs mer om