Kvällens final av "Paradise hotel" kulminerade i flera oväntade vändningar. Först utbröt jubel när deltagaren Robin "Mos" Andersson kastade kulan på 250 000 kronor. Men de andra deltagarna var ovetande om den hemliga planen. Mos hade redan innan kulceremonin beslutat att ge sin partner Jennifer Karlssons syster Rebecka den resterande summan, en kvarts miljon kronor.

Jag hade tänkt ta alla pengar från början, men jag klantade till det och försökte offra Jennifer precis före finalen. Jag kände att om hon räddar mig kvar trots mitt svek och jag tar 250 000 av henne, då är jag värre än Jeppe (som vann 2013), säger Mos.

Hoppas kunna dela

Artikelbild

| Jennifer och Mos är fortfarande goda vänner efter en rafflande final där Mos kastade kulan, men gav resterande prispengar till Jennifers syster.

De två systrarna Karlsson hade under de sista dagarna i huset i Mexiko många deltagare emot sig. Men de höll ihop till slutet och lyckades spela ut många av de andra. Jennifer hoppas nu på att systern delar med sig när vinstpengarna betalas ut om några veckor. Hon är stolt över att hon var lojal mot sin partner, trots att han svek henne i sista stund.

Jag ångrar inte att jag inte kastade kulan. Samtidigt tänker man att då kunde jag ha delat hela summan med syrran. Men man vinner liksom tillsammans och det hade inte varit riktigt rätt att sno pengarna från Mos, säger hon.

Säsongen skulle enligt produktionen genomsyras av "girl power", något som programmet tidigare kritiserats för att ha saknat. Men när de två starkaste spelarna visade sig vara två systrar blev det mycket skitsnack och mobbning, vilket gjorde att teamet bakom kameran fick bryta in.

De andra deltagarna var så jävla äckliga och spydiga. De tyckte inte att Jennifer var värd en enda krona. Men det tycker verkligen jag, hon har kämpat och fått ta mycket skit. Under "heta stolen" gick flera av tjejerna över gränsen och det blev grövre än vad tv-tittarna fick se. Det är inte vad jag kallar "girl power", säger Mos.

"Hemska personer"

Jennifer hyser trots de hårda orden inte agg mot någon av de andra deltagarna.

Jag tycker inte jag förtjänade att få så mycket skit för min personlighet. Jag har en bra självkänsla och gillar den jag är så jag tog inte åt mig. Sedan stod de ju och hurrade när Mos kastade kulan och då tänkte jag "vilka hemska personer". Men jag är inte arg på någon i dag, säger hon.

Enligt Mos var stämningen på hotellet annorlunda än under hans två tidigare vändor. Nu avslöjar han att det är flera av deltagarna som fortfarande är arga.

Jag tror att stämningen är rätt dålig. Det är många som inte umgås med varandra och många som absolut inte kan träffas.

TT: Hade du trots det kunnat tänka dig att vara med en fjärde gång?

Nej, det är dags att lägga kulan på hyllan. Kanske händer det att de ringer mig från ålderdomshemmet och jag kommer upp där på stranden med min rullator. Det hade vart nåt.