Det var inte bara första trailern för kommande episod nio i filmserien som presenterades på Star Wars Celebrations i Chicago, USA. Även den första trailern för Respawns "Star wars jedi: Fallen order" visades upp.

I trailern, som inte visade upp särskilt mycket av spelsekvenserna utan fokuserade på berättelsen, presenterades protagonisten Cal Kestis. En jedi-lärling som försöker leva gömd på planeten Bracca, där han arbetar med att skrota stjärnjagare (star destroyers).

"Inga mikrotransaktioner"

Spelet utspelar sig strax efter händelserna i "Star wars: Revenge of the sith", när kejsarens soldater är ute för att döda alla kvarvarande jedi-riddare.

"Det finns tre regler för att överleva. Utmärk dig inte. Acceptera det förgångna. Lita inte på någon", säger huvudpersonen i trailern.

Det är ett ensamspelarspel. Det finns inget flerspelarläge, inga mikrotransaktioner. Det är ett berättelsedrivet spel, sade Vincent Zampella, chef för Los Angeles-utvecklaren Respawn vid mässan i Chicago.

Just mikrotransaktioner, små köp inuti spel, är något som utgivaren EA fått kritik för, inte minst hur systemet hanterades i svenska Dice-utvecklade "Star wars: Battlefront 2". Nyheten att de inte ska förekomma i "Fallen order" fick publiken vid mässan att jubla.

Görs med Unrealmotorn

Att huvudpersonen är en lärling – padawan – gör att spelaren får lära sig ljussabelteknik och att använda kraften under resans gång, enligt ett pressmeddelande från EA.

Vi har säkerställt att striderna är något som är enkelt att lära sig men också, om du lägger ned mycket tid, kan bemästra. Vi kallar spelets strider för "eftertänksamt stridande". Du måste utvärdera dina fiender och utnyttja deras svagheter, säger Stig Asmussen, kreativ ansvarig, vid ett panelsamtal under mässan, enligt Polygon.

Respawn kommer att använda sig av spelmotorn Unreal i stället för svenskutvecklade Frostbite, som driver "Battlefield"-spelen, men som enligt spelsajten Kotaku inte fungerat så bra i arbetet med Biowares "Anthem".

"Fallen order" släpps den 15 november till Playstation 4, Xbox One och pc.