Luc Besson nekar till våldtäktsanklagelser

18 oktober 2019 10:01

Den franske filmregissören Luc Besson kommenterar nu för första gången offentligt de anklagelser om våldtäkt och sexuella trakasserier som riktas mot honom.

Jag våldtog inte den där kvinnan, jag har aldrig våldtagit en kvinna i hela mitt liv, säger han i en intervju med den franska nyhetskanalen BFMTV.
Jag har aldrig lyft en hand mot en kvinna, jag har aldrig hotat en kvinna. Jag drogade aldrig den här kvinnan som det har påståtts. Det är en lögn, fortsätter han.

Yttrandet kommer samtidigt som en fransk domare har återupptagit en utredning mot den 60-årige regissören efter att den tidigare lagts ned. Den gäller de anklagelser som skådespelaren Sand Van Roy riktat mot Besson. Enligt Van Roy ska regissören våldtagit henne flera gånger under en tvåårsperiod. Hon vände sig till polisen i maj 2018 i svallvågorna av metoo.

Van Roy är en av nio kvinnor som anklagat Besson för sexuella övergrepp eller trakasserier. Enligt en källa med insyn pågår även en inledande undersökning om anklagelser från en annan kvinna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP