Lagkaptenen till sjukhus efter hård tackling

Långa stunder gjorde Målilla GoIF en bra premiärmatch mot seriefavoriten IFK Oskarshamn. Men två snabba baklängesmål – och en skada på lagkaptenen Daniel Skoog – förstörde kvällen. Matchen slutade 3–1.

Daniel Skoog tvingades avbryta premiären i början av den andra halvleken.

Daniel Skoog tvingades avbryta premiären i början av den andra halvleken.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-06-25 21:35

Efter 45 minuters spel var ställningen 0–0. Så långt hade Målilla gjort en perfekt premiärinsats. Inte minst defensivt.

– Det var riktigt bra. Vi låg rätt i positionerna och gjorde det svårt för Oskarshamn. Även om de hade 65-70 procent av bollinnehavet hade de svårt att komma till farliga lägen, säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Var Oskarshamn så bra som du trodde?

– Ja, det måste jag säga. De var duktiga på att trilla boll på konstgräset.

Direkt efter pausvilan väntade några dramatiska minuter som präglade resten av matchen. Först åkte Målillas lagkapten Daniel Skoog på en rejäl stämpling.

– När "Danne" skulle ta sig förbi sin back fick han en sula rätt på stödjebenet, ner mot fotleden. Det såg inte alls bra ut. Han fick bäras ut från planen för att invänta ambulans.

Vet ni hur allvarlig skadan är?

– Nej, inte än. Vi kan bara hoppas att det var en "vanlig" smäll. I värsta fall rör det sig om ett benbrott. Det som irriterar mig lite extra är att Oskarshamns spelare bara fick gult kort efter den jättekapningen.

På den efterföljande frisparken gjorde Marcus Skoog 1–0 till Målilla. Men glädjen blev kortvarig. Oskarshamn kvitterade till 1–1 nästan omgående. Och någon minut senare kom även 2–1. Bortalaget hämtade sig aldrig från den kallduschen.

Till slut tog Oskarshamn en rättvis 3–1-seger.

– Det blev en annan matchbild efter det första målet. Vi kanske slappnade av lite. Jag är ändå nöjd med killarnas insats. Alla ska ha beröm, säger Patrik Gunnarsson.

Några extraplus?

– Marcus Skoog gjorde en väldigt bra match på mitten. Vår målvakt Belmin Hrustic kan också nämnas. Han stod för några fina räddningar när Oskarshamn tryckte på.

Målillas nästa match är den 1 juli, hemma mot Djursdala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!