Tränaren: "Smärre skandal om inte Oskarshamn vinner"

Förra säsongen undvek Målilla GoIF den negativa kvalplatsen i division 5 med nöd och näppe och nu laddar man för en ny säsong i femman. Man gör det med det tuffast tänkbara motstånd i seriepremiären på torsdag – IFK Oskarshamn på bortaplan.

Målilla GoIF premiärspelar mot seriefavoriten IFK Oskarshamn på torsdag kväll.

Målilla GoIF premiärspelar mot seriefavoriten IFK Oskarshamn på torsdag kväll.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-06-24 20:00

– Ja, vi lyckades få premiären mot laget (IFK Oskarshamn) som redan vunnit serien, säger Målillas tränare Patrik Gunnarsson inför torsdagkvällens match och skrattar innan han fortsätter:

– Det kanske kan vara bra att möta dem direkt, då kanske de inte är matchtränade. Men tittar man till pappret så ska Oskarshamn vinna. Det hade varit en smärre skandal om de inte gör det. 

Pressen är givetvis på favorittippade IFK Oskarshamn, som värvat nytt och meriterat och som siktar på att ta hem hela femman. Målilla har i sin tur gått från att vara ett tungt och ganska ålderstiget lag till att bli ett mer bolltrillande och ungt gäng.

– I matchtruppen mot Oskarshamn har vi nio eller tio spelare som är födda på 2000-talet, så det är lite annorlunda. Vi har inte tyngden som vi haft förut, vilket gör att vi kommer rulla mer boll och försöka spela oss fram istället, säger Gunnarsson.

För några veckor sedan valde Jetmir Shehi att skriva över sig från SK Lojal till Målilla GoIF. Utöver honom finns även William Steinholtz där som ett spännande nyförvärv.

undefined
William Steinholtz är ett av nyförvärven i Målilla.

– Det är två rappa och duktiga killar. Jetmir är jätteduktig och William tror jag kan komma tillbaka riktigt bra från sin säsong förra året. 

Några andra spelare som kan få ett genombrott i år?

– Knut Gunnarsson har sett riktigt bra ut. Även Leo Isomettä Stolt kan blomma ut.

Vad har ni för målsättning med säsongen?

– Vi är nöjda om vi håller oss kvar. Det blir en väldigt speciell säsong med enkelserie och nu har vi tre viktiga matcher innan uppehållet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!