Svenska med i "Elitstyrkans hemligheter"

Den svenska före detta elitsoldaten Petra Malm från Kiruna är med i den pågående säsongen av brittiska "SAS who dares wins", som kallats "Elitstyrkans hemligheter" när det sänts i Sverige.

13 januari 2019 01:09

Serien går ut på att återskapa rekryteringsprocessen för elitstyrkan SAS för en grupp civila. Den säsong som för närvarande sänds i Storbritannien har för första gången kvinnor som deltagare, och spelades in på hög höjd i Chile i höstas.

Petra Malm har agerat mullvad i programmet och hade i uppdrag att skvallra för instruktörerna i programmet om vad som hände när kameran inte var på.

Här syntes den inre motivationen tydligt bland deltagarna. De som inte hade de fysiska eller mentala bitarna för att klara utmaningarna utan bara var med för att bli kända, ja de åkte ut ganska snabbt, säger hon till Norrbottens Media.

Enligt tidningarna var Petra Malm som enda kvinna soldat inom svenska specialförbandet SOG, särskilda operationsgruppen, mellan 2008 och 2016, och har bland annat utbildat kvinnliga poliser i Afghanistan.

Jag är förhörsledare i grunden och expert på personligheter, beteendet och gruppmetodik, säger hon till Norrbottens Media.
Fakta: "Elitstyrkans hemligheter"

"SAS Who dares wins" är ett brittiskt tv program där civila får genomgå en komprimerad version av rekryteringsprocessen för att bli en del av den brittiska elitstyrkan SAS (Special Air Service).

Den fjärde säsongen sänds nu i Storbritannien. Tidigare säsonger har sänts i Sverige via SVT, under namnet "Elitstyrkans hemligheter".

"Who dares wins" – den som vågar vinner, är mottot för den brittiska specialstyrkan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT