Visade sin serie på seriefest i Malmö

Nu är Adrian Malmgren, serietecknaren med rötter i Västervik, klar med kapitel två i sin “Wicked Hero”. Förra helgen deltog han på Malmö Seriefest.

12 mars 2019 11:00

– Det är verkligen roligt och det ger mycket energi att träffa sina läsare, säger Adrian Malmgren.

“Wicked Hero” handlar om hackern Adrian Wicker som flytt från en krigsdrabbad dystopi. Genom en portal lyckas han komma till en utopi. Där är jämställdhet en norm. Adrian Wicker är öppet HBTQ och på den nya platsen borde han trivas bra. Men eftersom han är traumatiserad från tidigare upplevelser misstror han verkligheten.

– Berättelsen är kryddad med science fiction, känslor och dramatik. Adrain Wicker är inte jag, men jag har hämtat inspiration från mitt eget liv.

Malmö Seriefest startade för fem år sedan. I år hölls seriefesten på Malmö stadsbibliotek i början av mars. På plats fanns runt 200 serieskapare för att visa sina serier och delta i programpunkter på scenen.

– Det var besöksrekord på seriefesten i år. Det kom över 2000 besökare.

Förra året blev Adrian Malmgren klar med kapitel ett i “Wicked Hero” och nu är alltså kapitel två färdigställt och tryckt som ett fanzine (en egenframställd tidning, reds. anm.). Målet är att bli klar med alla åtta kapitel till nästa år och framöver ge ut serien i bokform.

– Själva berättelsen är färdigskriven. Det som ska göras nu är att teckna klart allt.

Förutom att skapa serier vikarierar Adrian Malmgren som teckningslärare på Serieskolan i Malmö och har även uppdrag på Malmö universitet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa