Första gången hon ställer ut själv

Levande ytor, tjocka lager med färg och en och annan realistisk detalj. I helgen ställer Camilla Berg ut den konst som hon har skapat under våren.

Camilla Berg har sin första soloutställning ”Camilla Berg 2018”.

Camilla Berg har sin första soloutställning ”Camilla Berg 2018”.

Foto: Kristina Westring

Ankarsrum2018-07-26 09:30

I helgen, närmare bestämt lördag och söndag, kommer konsthallen på Västerviks teater och konferens, eller i folkmun "Bryggaren", att fyllas av Camilla Bergs konstverk. Hon har ställt ut många gånger tidigare i olika sammanhang, men aldrig solo.

– Det här är första gången som jag ställer ut själv. Allt är målat i år och det känns som om jag har hittat mitt uttryck.

I hennes nybyggda ateljé i Ankarsrum står målningar längs med väggen och på stafflier, redo att fraktas till Västervik.

– Allt jag har gjort hittills har lett fram till det vi nu ser. Förut jobbade jag realistiskt och var mycket noggrann. Jag tycker om fotorealism, men det kändes begränsande på något sätt.

För att bryta fångenskapen i detaljer och perfektionism började hon använda palettkniv och spackelspade.

– Det är så befriande. På de stora ytorna kan jag ta ut svängarna, spraya och lägga på mycket färg. Jag mår så bra av det och jag hoppas att min skaparglädje kan förmedlas vidare till betraktaren. Konsten är ju väldigt personlig, med massor av känslor.

Camilla Berg säger att hon drivs av ett ständigt flöde av idéer och i vardagen triggas kreativiteten i gång. Verket "Walnuts" kom till när bjälkarna i ateljétaket skulle målas. Valnötslasyren hamnade inte bara i taket utan också på en tavla. Gult lades till och även två realistiskt målade valnötter.

Var: Konsthallen, Västerviks teater och konferens, "Bryggaren".

När: 28 och 29 juli.

Ytorna behandlas på olika sätt. Duken hänga med ut på gräsmattan där det kan stänkas och skvättas fritt.
Ytorna behandlas på olika sätt. Duken hänga med ut på gräsmattan där det kan stänkas och skvättas fritt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!