"Det är egentligen inga riktiga hus", skriver konstnären och Pussy Riot-medlemmen Lusine Djanyan i ett sms med vägbeskrivning till familjens bostad i Stockholm.
Tillsammans med maken Aleksej Knedljakovskij bor hon och deras två barn sedan snart tre år tillbaka i ett ett tillfälligt flyktingboende gjort av barackliknande komponenter som staplats på varandra. Stora målningar står lutade mot väggen i deras 44 kvadratmeter. Barnens teckningar pryder resten av ytan.
Det var konsten som tog dem hit.
I Ryssland gick det inte längre att leva som kulturutövare. Lusine Djanyan hade blivit uppsagd från sin tjänst som lektor på universitetet i Krasnodar. Hon blev trakasserad och misstänker att både telefon och hem avlyssnades.
– Flera gånger när vi kom hem var det spår av smutsiga skor i hela lägenheten, berättar Lusine Djanyan.
När Aleksej Knedljakovskij 2017 fängslades i 15 dagar för ett verk där han hängde ett kors på en staty av KGB-chefen Felix Derzjinski tvingades de lämna konstnärslivet i Ryssland för att bli flyktingar i Sverige.
Familjen har vuxit sedan dess. Åtta månader gamla dottern Anna Maria kravlar runt på köksgolvet. Storebror Tigran, sex år, är på förskolan.
Under husarrest
I dag finns Pussy Riots medlemmar utspridda över hela världen. De allra flesta har tvingats fly Ryssland. Antalet medlemmar hålls hemligt, av säkerhetsskäl, men det har tidigare sagts att vem som helst kan ansluta sig till kollektivet.
– Men inte så många vill. Det är lätt att ta på sig balaklavan i fria länder och säga "Vi hatar Putin!". Fast prova att göra det i Ryssland, se vad som hänt Masha nu, säger Lusine Djanyan.
Masha, som Maria Aljochina kallas, var med och grundade Pussy Riot 2011. Nu är hon en av de sista medlemmarna som är kvar i Ryssland, där hon har gripits och placerats i husarrest.
– De griper henne och ger henne husarrest eller fängelse i 15 dagar i taget, om och om igen. Det är deras strategi, för om de hade gett henne två år direkt hade det blivit skandal, säger Aleksej Knedljakovskij.
Sådant är läget för konst- och kulturutövare i Ryssland i dag, säger Lusine Djanyan. Maria Aljochina, som greps utan att ens ha gjort några aktioner på sistone, straffas enligt henne enbart för att hon fortfarande befinner sig i landet. Samtidigt stänger omvärlden vägarna ut för den som vill fly.
– Man är som inlåst i en bur med en diktator, säger hon.
Kupp i SVT
Aleksej Knedljakovskij och Lusine Djanyan har fortsatt att verka som konstnärer och haft flera utställningar i Sverige. De har till och med gjort en Pussy Riot-kupp här.
2019 bjöds de in till SVT:s satirprogram "Svenska nyheter" för att prata om hur de nekats asyl i Sverige, ett beslut som ändrats sedan dess.
– Men vi ville påtala större frågor, säger Lusine Djanyan.
Iklädda Pussy Riots karaktäristiskt färgglada balaklavor stormade Aleksej Knedljakovskij och Lusine Djanyan sändningen under en annan del av programmet.
De rusade fram bakom dåvarande programledaren Jesper Rönndahl och vecklade ut en banderoll med budskapet "Stoppa Nordstream 2", medan de ropade slagord mot Putin och kriget i östra Ukraina, innan de bars ut ur studion.
I februari i år, tre år efter aktionen, stoppade Tyskland planerna på att importera rysk gas genom Nordstream-ledningen till följd av storinvasionen av Ukraina. Men alla åtgärder har kommit för sent, tycker makarna.
– Vi har skrikit om hur farlig Putin är i flera år. När han krossade, förgiftade och fängslade oss inne i Ryssland så brydde sig ingen, säger Lusine Djanyan.