Skådespelaren Tomas Norström död

Skådespelaren Tomas Norström har avlidit i sviterna av cancer. Norström är mest känd för sina roller i filmen "Jägarna" och tv-serien "Pistvakt".

Skådespelaren Tomas Norström har gått bort. Arkivbild.

Skådespelaren Tomas Norström har gått bort. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kultur2021-10-03 15:24

Natten till söndagen somnade Tomas Norström in på Ersta Hospice i Stockholm. Han blev 65 år.

– Vi är enormt påverkade av det som har hänt, det är fruktansvärt. Vi har förlorat vår älskade Tomas. Han dog av hjärntumörer, säger Tomas Norströms sambo Anna Oldner Bengtsson till Aftonbladet.

I slutet av 90-talet gjorde Tomas Norström ihop med Lennart Jähkel och Jacob Nordenson succé i komediserien "Pistvakt".

– Vi hade knappt några pengar och gick enbart på lust och tog vad som fanns på teatern till rekvisita och tejpade upp. Men jag minns det som en helt underbar tid, har Tomas Norström tidigare berättat för tidningen.

"Fick alltid en kram"

Skådespelaren Leif Andrée spelade ihop med Tomas Norström i filmen "Psalmer från köket" och teateruppsättningen av "Svensson Svensson".

– Han var en fin kille, man fick alltid en kram när man träffade honom. Det är jättesorgligt, säger han till TT.

Andrée berättar att det var en ynnest att få spela ihop med Norström, och minns särskilt de många samtalen när de delade loge på Chinateatern i Stockholm.

– Jag hade sällan en så rolig logekamrat som Tomas, det var inte tyst en sekund, vi satt ofta och snackade, säger Andrée.

Skådespelaren Rolf Lassgård har många minnen av Tomas Norström från inspelningen av "Jägarna".

– Han var en skådespelare som gick in väldigt hårt i sin karaktär, framför allt med Ove som var en eljest karaktär, säger Rolf Lassgård till Expressen.

Agenten: Oerhört tragiskt

Norströms agent Birgitta Rönnhedh säger i en skriftlig kommentar till TT att Tomas Norström var en "underbar person och en fantastisk skådespelare", och att de "hade många fantastiska och givande samtal".

"Det är så oerhört tragiskt att Tomas Norström inte finns med oss längre. Tomas var en helt underbar person och en fantastiskt skådespelare. Jag såg fram emot ett långvarigt samarbete men tyvärr blev det inte så", skriver hon.

Tomas Norström efterlämnar sambo, två barn samt två bonusbarn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!