Polisbilarna raderade ur "Fortnite"

Den protestvåg som sveper över USA och även övriga världen mot polisbrutalitet och rasism de senaste veckorna märks även av i spelvärlden.

"Fortnite" har tagit bort polisbilarna. Arkivbild.

"Fortnite" har tagit bort polisbilarna. Arkivbild.

Foto: pressbild

Ekonomi, näringsliv & finans2020-06-22 15:10

Det populära onlinespelet Fortnite har i sin senaste uppdatering tagit bort polisbilar i sin spelvärld, rapporterar Wall Street Journal.

Fortnite går ut på att överleva i en virtuell värld genom att man skaffar sig vapen och resurser och försöker slå ut sina motståndare. Spelet har lockat över hundra miljoner användare över hela världen.

Polisbilar har tidigare varit en del av världen i Fortnite men har de senaste dagarna lyst med sin frånvaro samtidigt som andra fordon fått finnas kvar.

Epic Games Inc, företaget bakom spelet, kommenterar inte varför polisbilarna tagits bort i den senaste uppdateringen, men på sociala medier har flera användare reagerat på att polisbilarna saknas. Det är oklart om det är ett politiskt motiv bakom beslutet.

Protesterna mot polisen i USA drog i gång efter det att 46-årige George Floyd dödades i samband med ett polisingripande i Minneapolis i slutet av maj. Dödsfallet har lett till omfattande och bitvis våldsamma antirasistiska protester i USA och i många andra delar av världen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!