Rullatorer görs om till konstverk

En rullator som konstverk? Går det? Det är Eksjö kommun övertygad om och drar i vår igång träffar, för att yngre och äldre ska mötas och ha skoj tillsammans.

Kanske en rullator i guld med blomsterprakt och belysning. Allt är möjligt i Eksjös nya konstprojekt.

Kanske en rullator i guld med blomsterprakt och belysning. Allt är möjligt i Eksjös nya konstprojekt.

Foto: Privat

Eksjö kommun2019-04-04 18:57

– Vi brinner för att öppna upp över sektorer och att man ska jobba och ha kul tillsammans, säger Rosita Jarl samt tillsammans med Inger Häll, är samordnare inom aktivitets- och frivilligverksamheten.

De har tillsammans med Eksjö gymnasium dragit igång ett konstprojekt där man avser skapa konstverk av rullatorer.

När de började leta rullatorer i höstas var de inte så lätta att hitta.

– Det fanns inga rullatorer på nära håll utan vi fick åka till ett företag i Linköping. Vi fick lova att de inte skulle användas då de är utgångna, säger Inger Häll.

13 rollatorer togs med till Eksjö. Tanken är att de ska omvandlas till konstverk där bara fantasin sätter gränser.

I planeringen finns två till tre träffar där Eksjöbor tillsammans med elever på sstetiska programmet och vård- och omsorgsprogrammet bjuds in för att pimpa rullatorerna. En första träff sker på Östanåskolan den 8 maj.

– Vi vill komma i kontakt med seniorer. Man behöver inte vara kreativ utan man kan bara komma och titta, säger Inger Häll.

Resultatet kommer att ställas ut på olika platser i kommunen tillsammans med ett anslag som belyser det friska åldrandet. Det ska ske på platser som många och olika åldrar besöker.

– Vi vill avdramatisera rullatorn. Det är inte skämmigt. Det är ett bra hjälmmedel och man kan göra något kul av det. Man ska ha skoj tillsammans helt enkelt, beskriver Rosita Jarl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!