Yoga för barn eller gemensam promenad före boktips

Klädbytardag, teater eller kanske en föreläsning om arkitektur. Våren på biblioteken i Eksjö och i Mariannelund erbjuder betydligt mer än bara låna böcker.

Det blir långt ifrån bara utlåning av böcker på bibloteken i Mariannelund och Eksjö i vår. I Mariannelund bildas bland annat en småbarnsgrupp och i Eksjö blir det barnyoga.

Det blir långt ifrån bara utlåning av böcker på bibloteken i Mariannelund och Eksjö i vår. I Mariannelund bildas bland annat en småbarnsgrupp och i Eksjö blir det barnyoga.

Foto: Erica Månsson

Eksjö/Mariannelund2019-01-24 19:00

På Mariannelunds bibliotek hålls i vår ett pratcafé för språkträning men även ett stickcafé är aktuellt. På loven finns både barnteater, spel med sällskapsspel och programmering på agendan. I maj arrangeras en gemensam promenad med efterföljande fika och boktips på biblioteket.

I vår startar därtill en ny småbarnsgrupp för föräldrar och barn på Mariannelunds bibliotek.

Eksjö stadsbibliotek erbjuder under våren läxhjälp, språkcafé och bokcafé. På sportlovet ges två teaterföreställningar för barn, medan de något äldre barnen erbjuds under tre dagar att prova på att programmera.

En liten mer udda aktivitet lockas med i början av mars då barn erbjuds delta i sagoyoga där rörelser leks fram.

På påsklovet blir det påskpyssel för hela familjen och den som vill kan även få lära sig grunderna i konsten att göra så kallad pop up av papper. Flera föreläsningar blir också aktuella under våren. Nästa vecka berättar Hillevi Furtenbach från Ydre om sin bok Glömskans svarta snö som gavs ut förra året.

En resa i arkitektur och byggnadsdetaljer blir det i mars med Cecilia Björk och Laila Reppen, som skrivit flera prisbelönta böcker i ämnet. I slutet av mars medverkar Arkan Assad, vars böcker rönt stor uppmärksamhet. Han tar upp kulturella skillnader och integration i sitt föredrag. Eksjö stadsbibliotek deltar dessutom i en klädbytardag i april och i slutet av samma månad ges en pjäs med utgångspunkt av Barbro Lindgrens Max-böcker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!