De får huvudrollerna i nya "Göta kanal"

Det blir Eva Röse, Per Andersson och Tomas von Brömssen som axlar huvudrollerna i den kommande komedin "Göta kanal 4 – vinna eller försvinna".

Eva Röse och Tomas von Brömssen. Pressbild.

Eva Röse och Tomas von Brömssen. Pressbild.

Foto: SF Studios

Film2021-08-10 10:11

I filmen ska Röse och Andersson spela makarna Petra och Emil, som ska skiljas och som tävlar mot varandra i ett kanal-race där vinnaren får med sig parets gemensamma båtvarv i bodelningen. Tomas von Brömssen spelar Petras farbror. Röse var med i den andra och tredje filmen i serien medan de andra två debuterar i sammanhanget.

"Det känns fantastiskt roligt att få vara en del av 'Göta kanal 4'. Jag minns hur familjen samlades för att se den första filmen när jag var barn och det var som julafton. Att nu få vara med och sätta det klassiska filmkonceptet i en ny kontext känns väldigt fint", säger Per Andersson i ett pressmeddelande.

Filmen spelas in längs med Göta kanal under augusti och september och väntas dyka upp på biograferna hösten 2022. Sedan tidigare står det klart att filmen regisseras av Grotesco-medlemmen Emma Molin, som här gör sin debut som långfilmsregissör.

Den ursprungliga "Göta kanal eller vem drog ur proppen?" med Janne "Loffe" Carlsson, Kim Anderzon och Stig Ossian Ericson kom 1981. Ingen av de ursprungliga huvudrollsinnehavarna är i dag i livet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om