HBO gör film om George Santos

Bara dagar efter att den omstridde republikanske kongressledamoten George Santos uteslöts ur USA:s representanthus, kom beskedet att hans liv nu blir film, rapporterar Deadline.

Kongressledamoten George Santos lämnar Kapitolium efter att ha uteslutits ur USA:s representanthus.

Kongressledamoten George Santos lämnar Kapitolium efter att ha uteslutits ur USA:s representanthus.

Foto: Mariam Zuhaib/AP/TT

Film2023-12-03 10:56

Det är HBO Films som har köpt filmrättigheterna till Mark Chiusano's bok "The Fabulist: the lying, hustling, grifting, stealing and very American legend of George Santos." Boken kom ut i slutet av november.

Filmen, som är under utveckling, handlar om ett hur ett litet lokalval avslutades med en kamp om Long Islands själ, som vidare ledde till att Santos valdes in i kongressen. Den följer "Gatsby"-stilen om en man från ingenstans som utnyttjade systemet, förde krig mot sanningen och lurade ett av de rikaste distrikten i landet för att uppnå sin amerikanska dröm, skriver Deadline.

Santos karriär i Washington DC blev kort, efter segern i fjolårets mellanårsval började medierapporter hagla om att han ljugit om sin bakgrund.

Santos står federalt åtalad på 23 punkter för bland annat brott mot kampanjfinansieringslagar och bedrägeri. Rättegången börjar först nästa höst.

Frank Rich, exekutiv producent till "Veep" och "Succession," ligger bakom filmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om