Jönssonligan visas på C More

Biopremiären av "Se upp för Jönssonligan" ställdes in på grund av coronapandemin – nu är det klart att filmen i stället får premiär på C More på juldagen.

Anders "Ankan" Johansson, Tomas Alfredson (regi), Henrik Dorsin, Hedda Stiernstedt och David Sundin under inspelningen av "Se upp för Jönssonligan". Arkivbild.

Anders "Ankan" Johansson, Tomas Alfredson (regi), Henrik Dorsin, Hedda Stiernstedt och David Sundin under inspelningen av "Se upp för Jönssonligan". Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Film2020-11-25 09:40

"Vi är jätteglada att kunna erbjuda alla våra användare denna otroligt fina julklapp. Att ge familjer över hela Sverige möjlighet att i mellandagarna uppleva julens storfilm från sina vardagsrum är helt unikt och känns i dessa tider fint och bra", säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör på TV4 och C More, i ett pressmeddelande.

I början av veckan riktade filmens regissör Tomas Alfredson hård kritik mot beslutet att visa filmen via en strömningstjänst. I brevet vände han sig till filmens publik och påpekade att filmprojektet har fått flera miljoner av "svenska folkets gemensamma pengar" i stöd från Svenska Filminstitutet och därför borde visas på bio.

"Jag har fått det stora förtroendet att få använda dessa pengar och nu skäms jag som en hund över att behöva göra er besvikna: 'Se upp för Jönssonligan' skall ha premiär på en streamingsajt med start från juldagen", skrev han.

Brevet avslutades med att han bad publiken om ursäkt.

"Jag tycker att det är taskigt och orättvist för alla er som siktat in er på att få se den här filmen. Det måste finnas andra vägar att göra den här filmen tillgänglig för ALLA. Kreativa, offensiva, oväntade, kraftfulla lösningar. Inte stänga in filmen bakom en betalvägg."

I den nya filmen spelar Henrik Dorsin, Anders "Ankan" Johansson, David Sundin och Hedda Stiernstedt huvudrollerna som Charles Ingvar "Sickan" Jönsson, Ragnar Vanheden, Dynamit-Harry och Doris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!