Kritikerna gör tummen upp för nya Bond

Efter världspremiären av nya James Bond-filmen "No time to die" i London på tisdagskvällen börjar recensionerna trilla in. Och kritikerna ger filmen – och i synnerhet Daniel Craig – med beröm godkänt.

En väderbiten Daniel Craig tackar för sig med hedern i behåll. Pressbild.

En väderbiten Daniel Craig tackar för sig med hedern i behåll. Pressbild.

Foto: Nicola Dove/Metro Goldwyn Mayer/AP

Film2021-09-29 22:40

Med 84 recensioner på Rotten Tomatoes når filmen under onsdagskvällen det sammantagna betyget 7,6 av 10 eller 87 procent.

"Daniel Craig tar sig an uppdraget ytterligare en gång i en film som visar sig vara en passande final för skådespelaren. Han investerar känslor, kraft och stil i rollen", skriver Deadline.

The Guardian ger filmen fem stjärnor och beskriver den efterlängtade 25:e expeditionen för Ian Flemings superspion som "ett märkligt och självmedvetet epos med djärva överraskningar i rockärmen":

"Det är väldigt njutbart och muntert spektakulärt. Craig, Seydoux och Malek säljer sig dyrt och du kan se deras glädje i denna gigantiska portion av löjligt sevärd underhållning som känns som halva sin speltid."

"No time to die" klockar in på 2 timmar och 43 minuter vilket är den längsta Bond-filmen hittills.

Även svenska kritiker golvas av Craigs avskedsnummer. "Man blir lätt förälskad, inte bara i den väderbitne Craig, utan i de romantiska miljöerna och känslan av att allt är så stort att det är på väg att svämma över. Varje detalj präglas av smakfull perfektion", skriver Expressen.

Dagens Nyheter kallar dock filmen "trött" och menar att den inte lever upp till förväntningarna. "Något stämmer inte. Den är för lång. Den låter för mycket. Den saknar den vanliga luftigheten, tajmningen och rytmen. Är det något man borde haft tid att slipa på under de här kaotiska åren är det manus", skriver recensenten.

Betyg på tidigare Bond-filmer med Craig i huvudrollen

“Casino royale”: 94% (7,9/10)

“Quantum of solace”: 64% (6,1/10)

“Skyfall”: 92% (8,2/10)

“Spectre”: 63% (6,4/10)

“No time to die”: 87% (7,6/10)

Källa: Rotten Tomatoes

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!