LeBron James underhållande i ny ”Space Jam”-film

Basketstjärnan måste lära sig gaming när hans son kidnappas av en maktfullkomlig AI som tvingar in dem båda i digital basketmatch.

LeBron James spelar sig själv i filmen "Space Jam: A New Legacy".

LeBron James spelar sig själv i filmen "Space Jam: A New Legacy".

Foto: Warner

Film2021-07-16 07:10

Familjefilm

Titel: Space Jam: A New Legacy

Premiär: 16 juli på bio

I rollerna: LeBron James, Don Cheadle, Sonequa Martin-Green

Regi: Malcolm D. Lee

Speltid: 116 min

Betyg: 3

För en oinvigd är det svårt att förklara handlingen i "Space Jam"-filmerna utan att få det att låta som ett avantgardistiskt filmexperiment. Låt mig ändå försöka: 25 år efter basketstjärnan Michael Jordans basketmatch med Snurre Sprätt och lirarna från Looney Tunes i den första ”Space Jam”-filmen, är det nu dags för vår tids största basketstjärna, LeBron James, att dunka liv i de gamla figurerna för ytterligare en utomvärldslig basketmatch, den här gången i syfte att vinna tillbaka sonen Dom och att ta sig ut ur algoritmen Al G:s server. 

Det är en minst sagt spejsad premiss, men på det hela taget är filmen ändå inte lika spejsad som den första. Heller inte lika charmig. Filmens svagheter är symptomatiska för vår tid – den är för lång, har onödigt komplicerad handling och ett övermättat bildspråk. Liksom föregångaren är "Space Jam" skamlöst varumärkesbygge (av såväl James som Warner Bros), och jag hajar till när en karaktär oemotsagd refererar till Warner Bros som ”alla klassikers hem”. Men med det sagt är det en kul och lekfull film. Den helt animerade mittensekvensen när James ska samla ihop sina spelare är riktigt rapp, och filmen är gjord med en smittsam energi. Dessutom visar sig LeBron James vara en naturlig underhållare. 

Snurre Sprätt spelar även han sig själv i "Space Jam: A New Legacy".
Snurre Sprätt spelar även han sig själv i "Space Jam: A New Legacy".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om