Oklar framtid för Vikanders "Tomb raider"

Ett budkrig om filmrättigheterna till "Tomb raider" har seglat upp. Alicia Vikander sägs inte längre vara aktuell att reprisera sin roll som Lara Croft.

Alicia Vikanders framtid som Lara Croft är oklar. Arkivbild.

Alicia Vikanders framtid som Lara Croft är oklar. Arkivbild.

Foto: Evan Agostini/AP/TT

Film2022-07-30 04:58

Alicia Vikander spelade den pilbågsskjutande äventyraren i filmen från 2018. Men i maj förlorade filmstudion MGM rättigheterna till varumärket, då man ännu inte officiellt gett grönt ljus för en uppföljare, enligt The Wrap.

Flera studior sägs vara intresserade av att köpa rättigheterna, men Alicia Vikander uppges inte längre vara knuten till projektet.

En orsak till att projektet verkar ha runnit ut i sanden är att MGM köpts upp av Amazon, som därefter utvärderar vilka filmer och varumärken man vill satsa på.

"Tomb raider" är från början en spelserie. Spelrättigheterna ägs numera av svenska Embracer, sedan man köpt varumärket i och med att man köpte bland annat utvecklaren Crystal Dynamics från Square Enix.

Filmen från 2018 spelade in 275 miljoner kronor enligt Box Office Mojo, med en uppskattad budget på 94 miljoner. Så sent som i juni såg det ut som att Vikander skulle reprisera rollen.

– Jag älskar att göra actionfilmer, jag vill göra allt. Det ena leder till det andra, sade hon då i en TT-intervju.

MGM har inte kommenterat uppgifterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!