Rachel Zegler krigar i nya "Hunger games"

Det blir Rachel Zegler som får huvudrollen nya "Hunger games"-filmen. Hon kommer att spela Lucy Gray Baird i "Balladen om sångfåglar och ormar", som utspelar sig decennier före Katniss Everdeens äventyr.

Rachel Zegler ska spela huvudrollen i en föregångare till "Hunger games"-filmerna. Arkivbild.

Rachel Zegler ska spela huvudrollen i en föregångare till "Hunger games"-filmerna. Arkivbild.

Foto: Jordan Strauss/AP

Film2022-05-31 19:58

Även den här filmen bygger på en bok av Susan Collins och handlar om Panems tyranniske president Coriolanus Snow som 18-åring. Snow, som i de tidigare "Hunger games"-filmerna spelats av Donald Sutherland, görs här av Tom Blyth.

Rachel Zegler fick sitt stora genombrott som Maria Vasquez i Steven Spielbergs nyinspelning av "West side story" – en roll som hon vann en Golden Globe-stayett för.

Och även i den här filmen får hon sjunga. I ett avgörande ögonblick under skördeceremonin sjunger Lucy Gray Baird en hyllning från det fattiga District 12.

Hundratals skådespelare testades enligt produktionsbolaget Lionsgate i jakten på den perfekta Lucy Gray.

– Sökandet slutade när Rachel Zegler "blåste av taket" med sitt djup och sin breda talang som skådespelare, sångerska och artist. Hennes röst och karisma äger scenen medan hennes inre styrka och mänsklighet förtrollar dem runt omkring henne, säger producenten Nina Jacobson i ett uttalande.

"Hunger games: Balladen om sångfåglar och ormar" får biopremiär i november nästa år. De fyra tidigare "Hunger games"-filmerna har dragit in cirka 30 miljarder kronor världen över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om