En datoranimerad hajmänniska sliter en soldat i två stycken och blodet sprutar. Liksom det mesta i "The Suicide Squad" funkar det som ett grovt meme. Ibland är det roligt, ibland inte. Men det är svårt att titta bort.
Handlingen är galen men försök att hänga med: Den amerikanska regeringen utpressar ett gäng fängslade superskurkar för att infiltrera en fiktiv latinamerikansk ö. På ön pågår något slags revolution mot en militärdiktator som använder ett gammalt nazilaboratorium för att experimentera på en sjöstjärna från yttre rymden. Skurkarna måste stoppas, men filmen verkar nästan säga "bry er inte om varför, kolla på allt underhållningsvåld nu."
En del i teamet tilldelas dock barndomstrauman. Som den unga sömniga goth-tjejen Ratcatcher 2, med en lampa som kan kontrollera råttor, upplärd av sin heroinpundare till pappa. Hon är ett bra komplement till Bloodsport (Idris Elba), världens bäste prickskytt som ömmar för sin dotter och har fobi för råttor efter en händelse då hans pappa låste in honom i en låda full av gnagare.
Polka-Dot Man (Kansas Citian) är en tystlåten nörd som kan mörda med hjälp av polkafärgade prickar. Han ser sin mammas ansikte i allt och alla, vilket gör det lättare för honom att döda dem. Peacekeeper (John Cena) är en sann amerikansk patriot: "Jag älskar fred så mycket att jag skulle döda hur många kvinnor och barn som helst för att bevara den."
Några kanske minns den första "Suicide Squad" från 2016. Filmen blev kölhalad av kritiker, och nyversionen gör inte mycket för att erkänna dess existens.
Margot Robbie återvänder dock i rollen som det maniska våldspaketet Harley Quinn, och svenske Joel Kinnaman som överste Rick Flag, gängets färglöse ledare som saknar vare sig superförmåga eller gimmick.
Den här anarkistiska soppan kryddad med smulor av samhällskritik och metakommentarer, har svängts ihop av James Gunn. Regissören som temporärt fick sparken från Marvels "Guardians of the galaxy 3" efter att arga personligheter på den amerikanska högerkanten grävt fram hans tio år gamla pedofilskämt på Twitter.
Hos Marvel och Disneys konkurrent Warner Brothers har Gunn fått friare tyglar. Åtminstone vad gäller ultravåld och manlig nakenhet, något som "The Suicide Squad" är väldigt generös med. Ambitionen att göra blodig och barnförbjuden antihjälte-action ligger på hög nivå, men ibland är viljan större än slutresultatet.