Hallå Hultsfred Vi är här nu

Festivalbesökarna väller in i tusental. Förväntasfulla. Tungt lastade. - Vi ska se massor. Jessica Andersson och Katarina Hising från Västerås har en diger önskelista inför årets festival. - Suede, Bad Cash Quartet, New order, bob hund. Jessica är övertygad om att Hultsfred 2002 kommer att bli en riktig höjdarfestival.

Festen kan börja. Med tungt lass och stora förhoppningar anlände Jessica Andersson och Katarina Hising till Hultsfredsfestivalen i år. De har en lång lista med konserter de ska gå på.

Festen kan börja. Med tungt lass och stora förhoppningar anlände Jessica Andersson och Katarina Hising till Hultsfredsfestivalen i år. De har en lång lista med konserter de ska gå på.

Foto:

Hultsfred 20022002-06-24 12:11

Det tror förstås festivalgeneralen Patrik Axelsson. Men kanske av lite andra orsaker.
Biljettförsäljningen till exempel. Den har gått bättre än någonsin i år.
- I måndags kväll, säger Patrik, hade vi sålt 22 000 biljetter och det mer än 2 600 mer än året innan.
Några färskare siffror än i måndags kväll har han inte tillgång till. Men av allt att döma har inte försäljningstakten dämpats nämnvärt och det finns en chans att det blir fullt även i år.
Vilket i så fall skulle betyda 30 000 festivalbesökare. Alltså hela kommunens befolkning gånger två.
- Så just nu känns det ganska bra, tycker Patrik, det är lugnt.
Inne på festivalområdet är det dock inte lika lugnt. Det är aktiviteter igång precis överallt. Även om mycket är gjort, finns det ännu mer som ska göras. Det liksom kryllar av folk överallt som håller på med allehanda slutjusteringar.
- Till torsdag lunch ska allt vara klart, säger Patrik. I alla fall så klart det kan bli.

"Ikeatält"
Men om det är stressigt på festivalområdet så är det minst lika mycket aktivitet ute på campingplatsen. I går kom huvuddelen av besökarna och slog upp sina tält.
Emil Gustavsson och hans polare från Ljungby fick mycket huvudbry innan deras stora sex-mannatält var uppsatt. Det är ett sådant där gammaldags tält med både stålställning och yttertält. Fast utan bruksanvisning.
Det snackas en del om Ikeakonstruktioner i gruppen.
I dag är det dags. Vid 12 öppnas grindarna till festivalområdet. Ungefär vid den tidpunkten börjar Ison och Fille förbereda sig. De är första bandet ut och ska inleda festivalen på Stora Dans.
Då börjar musikfesten i dagarna tre…

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!