Ösregn...

Ösregn, ösregn och åter ösregn. Men efter regn kommer solsken, som det så fint heter. Dock förvandlas lätt ett campingområde till en enda stor lerpöl. Men tro inte att det blir sura miner för det.

Patrick Wallner, Julia Roots, Lisa Wahlberg och Erik Nilsson från Stockholm.

Patrick Wallner, Julia Roots, Lisa Wahlberg och Erik Nilsson från Stockholm.

Foto:

Hultsfred 20022002-06-24 13:16

När ovädret börjat ge sig och solens strålar åter började leta sig ned mellan grenarna på träden på torsdagskvällen, var det campingstolar och bord ut som på en given signal vid campingområdet. För visst handlar det inte om att sitta inne i tältet när det är festival. Nej, det ska minglas för fulla muggar. Erik Nilsson, Lisa Wahlberg, Julia Roots och Patrick Wallner från Stockholm, verkade inte bry sig ett dugg om att deras förr så bra tältplats förvandlats till ett fullkomligt gyttjebad. De satt lugnt och stilla och betraktade omgivningen med diverse törstsläckande vätskor i ett stadigt grepp i handen.
- Det här med lera får man liksom på köpet när det handlar om festival, säger Patrick med ett flin. Det hör till. Men det är nog det värsta vädret jag har varit med om under de festivaler jag varit på.
För killarnas del har det burit av mot Hultsfredsfestivalen flera gånger tidigare. För tjejernas del är det första gången.
- Vi har sovit här två nätter nu och det känns fortfarande bra, ler Julia. Hon får medhåll av Lisa, som ändå tycker att tältet hållit sig relativt fräscht trots regnet.
- Det värsta är att alla saker som legat mot tältduken har färgats blått, men det kan å andra sidan vara lite häftigt, skrattar Lisa. Det luktar dock lite illa där inne.
De berättar gemensamt att natten mot torsdagen nog kan betecknas som den kallaste de varit med om någonsin.
- Jag låg med typ 70 lager kläder på mig och frös ändå som en tok, berättar Julia.
- Det behöver dock inte bli så kallt, menar Patrick. Det handlar egentligen om vilken promillehalt man har!
Gyttja eller inte alltså. Är det festival så är det. Då har folk roligt och lera upp till midjan är inget större att bry sig om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!