Säker spark i rätt riktning

- En spark i rätt riktning. Ricard Koljo ger högsta betyg och imponeras av försäljarnas säkerhetstänkande som har ökat markant bara sedan förra året.

Torbjörn Rosenius säkerhetschef i Hultsfred och Ricard Koljo säkerhetsansvarig via Rockparty, ser till att bestämmelserna angående gasolanvändningen följs.

Torbjörn Rosenius säkerhetschef i Hultsfred och Ricard Koljo säkerhetsansvarig via Rockparty, ser till att bestämmelserna angående gasolanvändningen följs.

Foto:

Hultsfred 20022002-06-24 13:20

Räddningstjänsten i samarbete med Rockparty ser till att säkerheten är den bästa tänkbara under festivalen. Ricard Koljo, anlitad av Rockparty, ser till att bestämmelser och förordningar angående säkerheten i matstånden är tillfredställande.
Ricard jobbar till vardags med säkerhets- och bevakningsfrågor på Arlanda.
Till sin hjälp vid festivalen har han Torbjörn Rosenius, räddningschef i Hultsfred. De båda herrarna säger sig vara nöjda med hur de tillresande matställena sköter säkerheten med gasol-, och elanvändningen.
- Det är tredje året jag är här och jag ser en stor förbättring, säger Ricard. Utrustningen har en bra standard och förståelsen för hur viktigt det är med säkerhet är stor. Det har inte uppstått några konflikter och det förs en bra dialog mellan säkerhetsansvariga och försäljarna säger Ricard.
Renhållningen ska fungera på ett fältmässigt bra sätt. Det ska vara snyggt och prydligt och vara lätthanterligt. Inga sopor ska ligga och skräpa, det är soptunna och soppåsar som gäller. Hanteringskraven för de som vill ansöka om tillstånd för att sälja mat vid Hultsfredsfestivalen skickas ut redan på hösten.
Detta har fungerat bra och konfliktfritt. Skulle inte säkerheten fungera så svävar allmänheten i fara och det ska inte få förekomma.
- Det syns en tydlig kvalitetshöjning och säkerheten har fått en spark i rätt riktning, säger Ricard Koljo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!