Ett rookieband på ingång

Till skönt reggaegung rullar bussen in. Ut kommer en, två, få se nu... tolv personer. På lördag kväll äntrar de Stora Dans under namnet The Iskariots. Vi följer bandet under festivaldagarna, både före och efter spelningen, för att se hur bandet upplever sin första Hultsfredsfestival.

Med spelning i sikte. The Iskariots anländer från Göteborg. Här är åtta av bandets tolv medlemmar.

Med spelning i sikte. The Iskariots anländer från Göteborg. Här är åtta av bandets tolv medlemmar.

Foto:

Hultsfred 20042004-06-18 07:13

Bussen som bandet anländer i är nyinköpt.
- Vi har köpt den för pengar vi spelat in under våren, berättar Kristian Käll, som är sångare i bandet och den som från början ligger bakom reggaeprojektet The Iskariots.
Namnet har funnits som projekt cirka ett år, men den nuvarande konstellationen kom till i februari. Man kan säga att bandet uppstod genom en kedja av kontakter.
- En kille undrade om det var okej att han tog med några personer till replokalen, berättar Kristian.
- Vi tänkte att det kommer väl en, men så kom det tolv personer fortsätter Rim, som är pianist i bandet.
Sedan dess har The Iskariots gjort en kometkarriär kan man säga. I hemstaden Göteborg är namnet väl känt i musikkretsar och under våren har man hunnit med ett 15-tal spelningar. Den första redan ett par veckor efter att man börjat repa ihop.
Nu är det Hultsfred som gäller och att få spela här som osignad artist är inte helt lätt. Bland tusentals band som skickar in demos väljs 35 band ut. För Iskariots del fick man draghjälp av P3 demo, som spelat flera av bandets låtar.

Milstolpe
The Iskariots är förväntansfulla. Några har varit här som besökare innan, andra är här för första gången.
- Det känns jättekul i och med att det är Sveriges största rockfestival. Det är en juste milstolpe i vår karriär, säger Kristian.
The Iskariots beskriver själva sin musik som svängig, modern rootsreggae med politiskt medvetna texter. Andra har kommenterat musiken som "en form av roots i gränslandet mellan traditionella reggae riddims och modern dancehall reggae".
Tja.. vad det är får ni se på lördag. Men innan dess hälsar vi på i morgon, när bandet har fått de första intrycken av festivalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!