Festivalbiljetterna är hårdvaluta på nätet

3 550 kronor. Så mycket finns det festivalsugna som är beredda att betala för en tredagarsbiljett till Hultsfredsfestivalen.

Eftertraktad handelsvara. Priset för en festivalbiljett är uppe i över 3500 kronor på nätets auktioner.

Eftertraktad handelsvara. Priset för en festivalbiljett är uppe i över 3500 kronor på nätets auktioner.

Foto:

Hultsfred 20052005-06-13 06:14

Ja visst. Hultsfredsfestivalen är populärare än någonsin. Biljetterna, 27 500 till antalet, tog slut för en dryg vecka sedan och nu stiger priset på nätet, där biljetter auktioneras ut till högstbjudande.
På sidan tradera.com säljs allt möjligt, från bilar till husgeråd. Allt enligt auktionsreglerna - högstbjudande tar hem utropet. Det är bland annat här biljetterna till Hultsfredsfestivalen blivit en handelsvara där priset stiger ju närmare festivalen kommer.

Stor prisökning
Helgens högsta bud låg på 3 550 kronor. Utropspriset var 1 900 kronor, alltså en ökning med 1 650 kronor sedan budgivningen börjat. Eller dryga 2 200 kronor mer än det normala försäljningspriset på 1 290 kronor plus förköpsavgift.
Några mer festivalbiljetter kommer inte att släppas. Festivalledningen hänvisar till säkerhetsaspekter och att mer folk på det begränsade området skulle vara ohållbart.
- Det är möjligt att vi kanske andra år framöver kan ta emot mer besökare, men vi måste dra en gräns. Som det är nu vet vi att vi klarar av det, säger Putte Svensson.
Så vill man till festivalen får man se till att bjuda högst. För snart är det dags. Tre dagar kvar. Nedräkningen kan börja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!