Sharif - 75% från Hultsfred

Tre före detta Hultsfredsgrabbar softar inne på backstageområdet. De utgör 3/4 av Sharif som spelade på Stora Dans i torsdags.

Tillbaka till Hultsfred. Magnus Bjerkert, Rikard Karlsson och John Bjerkert som spelar i Sharif tar det lugnt backstage.

Tillbaka till Hultsfred. Magnus Bjerkert, Rikard Karlsson och John Bjerkert som spelar i Sharif tar det lugnt backstage.

Foto:

Hultsfred 20052005-06-18 04:13

Rikard Karlsson och bröderna Magnus och John Bjerkert har alla rötterna i Hultsfredstrakten. Tillsammans med Johan T Karlsson utgör de konstellationen Sharif, ett band som fungerar på distans.
För sex år sedan släpptes den förra plattan. Sedan dess har de inte bott i samma stad och därför blir tillfällena att träffas begränsade.
Det som för många andra band skulle utgöra ett hinder har inte gjort det för Sharif. Tvärtom.
- Vi har en styrka i att när vi väl ses har vi hunnit glida isär. Det är då dynamiken föds, säger John, som menar att det är ett intressant sätt att jobba på.

Stå och harva
- Man måste inte stå i en replokal och harva.
Sharif har istället funnit andra sätt att skapa musik på. Som att Rikard spelar in på MD och skickar till John och Magnus, som lyssnar, samplar och lägger på.
- Sharif är summan av oss fyra. Om en hade försvunnit hade det inte låtit likadant, menar Magnus.

Ny platta
När den nya plattan Lost Causes - Causes Lost släpptes nu under våren var det alltså sex år sen den förra plattan. En lång tid kan det tyckas.
- Det är mycket som har hänt under den tiden. Vi har alla gjort mycket andra saker, säger Magnus, som själv ägnat tid åt sitt andra band David and the Citizens.
Också John spelar i andra konstellationer. Nu i sommar blir det spelningar tillsammans med estradpoeten Emil Jensen.
Men trots att alla sysslat med annat har Sharif alltid funnits med och de har sammanstrålat emellanåt.
- Helt plötsligt hade vi tillräckligt med låtar till en ny skiva och det är skönt att göra ett bokslut, säger John.
Festivalspelningen var ett tillfälle att spela upp smakprov från plattan.
- Det var en transcendental upplevelse. Publiken var liksom i ett förvirringstillstånd och frågade "Ska det vara så här" och då sade vi "Det ska det". Det ska vara konstigt. Det är mer performance än en spelning, säger Magnus.
Och mer följer. I sommar är tre andra spelningar inbokade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!