Opel röjer i Hultsfred

Mellan den 15:e till 17:e juni leder alla vägar till Hultsfred. Då är det festivaldags för tjugoförsta året i rad och världsartisterna står som spön i backen. Vad sägs om HIM, Kent, Korn, Lordi, Lou Reed, Petter, The Cardigans och The Strokes? Totalt spelar hundrafemtio band med kravlistor på alltifrån nya kallingar till massage som arrangören måste fixa. Världskändisarna kan dock glömma flotta limousiner med välfyllda minibarer. Opel tar ton och rockar loss i Hultsfred!

Foto:

Hultsfred 20062006-06-13 07:38

Biljetterna är nästan slutsålda och ett sällan skådat artistutbud har lockat 25 000 rockälskare att köpa sig en tredagarsbiljett aŽla 1 390 spänn. Bakom kulliserna döljer sig en jätteapparat med femtusen funktionärer, fem mil stängsel, tre mil kablar och fyrahundra bajamajor. Transportgruppen ansvarar för logistiken och till årets musikevent står femton fabriksnya Opel-vagnar till förfogande. Häng med på lite bil, kärlek och rock?n?roll.

Decibel varning
Tänk dig ett gigantisk "taxibolag" som kör 4 500 mil över hela vårt avlånga land på några dagar i jakten på världens hetaste artister - så är det att jobba i den eftertraktade transportgruppen. "Men det kan lika gärna vara att hämta dasspapper i Kalmar" skämtar Mikael Carlsson på Holmgrens Bil i Vimmerby. Det är företaget som sätter festivalen på hjul och vars dekaltrimmade bilar syns försöka ta sig fram i folkvimlet till de sju scenerna. Ja, i Hultsfred är det röj så det förslår och under partajet nästan tredubblas antalet kommuninvånare. Den första rockfestivalen brakade alltså loss 1985 och sedan dess har mycket hänt: idag är Rockparty en koncern med sjuttio anställda och med över hundra miljoner i omsättning. "Opel/Holmgrens Bil har varit en kugge i festivalhjulet under fem år och vi är mycket nöjda med samarbetet" säger Ulf Bexell som själv har laddat upp med öronproppar. De flesta vacklar nämligen iväg från spelningarna lyckligt lomhörda och med ett präktigt öronsus.

Trevlig färdkamrat
En kille som har vanan inne för öronterrorn är rockgeneralen Patrik "Putte" Svensson. Han är för många mannen bakom framgångarna med Hultsfredsfestivalen och anlitas flitigt som föreläsare. "Jag rattar själv en Opel Vectra kombi i jobbet och måste säga att det är en riktigt trevlig färdkamrat". Ja, tro det eller ej men det finns likheter mellan Putte och grundaren Adam Opel: båda har nämligen bevisat att det omöjliga är möjligt. Hultsfredsgrabben startade nämligen sin karriär med att arrangera minidiscon i grundskolan, medan Adam Opel inledde sin bana med att bygga - symaskiner! Att bilkörning och musik går hand i hand bevisas slutligen av en pinfärsk studie. Bäst för trafiksäkerheten är softa toner från Lou Reed, medan förare som lyssnar på maskeradmetallbandet Lordi (som är europamästare i schlager) kör betydligt fortare och mer aggressivt. Tänk på det när du kör hem efter monstrens uppträdande i Hultsfred. Hard Rock Hallelujah!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!