Plankade in på festivalen - dömdes i tingsrätten

I kölvattnet från förra årets Hultsfredsfestival åtalades på onsdagen två personer, en hemmahörande i Göteborg och en i Karlskoga. Förutom att båda plankade in vid festivalen förra året hade de ytterligare en sak gemensamt - ingen av dem dök upp i rätten! Målet mot mannen från Karlskoga avgjordes i hans frånvaro med målet mot mannen från Göteborg inställdes.

Hultsfred 20062006-06-15 06:52

24-åringen från Karlskoga stod åtalad för att dels ha plankat in på campingområdet utan att ha erlagt avgiften på 1 290 kronor, dels plankat in på festivalområdet utan att erlägga avgiften på 645 kronor samt att han misshandlat en annan besökare inne på festivalområdet. Han ertappades dessutom med innehav av 0,82 gram cannabis.
Plankningen in på festivalområdet och knarkinnehav erkände den tilltalade i polisförhör. Däremot kunde han varken erkänna eller bestrida plankningen in på campingplatsen och misshandel.
Anledningen till detta var berusning under hela festivalhelgen har han uppgivit för polisen. Den misshandlade personen fanns på plats i rätten och berättade hur han fått ta emot tre knytnävslag i ansiktet, en uppgift som stöddes av två vittnen.
Tingsrätten dömde beslöt att en tidigare utdömd skyddstillsyn även skulle omfatta dessa brott men att övervakningstiden förlängdes med sex månader. Han skall betala skadestånd till den misshandlade med 6 000 kronor, betala 500 kronor till brottsofferfonden samt erlägga 2 400 kronor i böter.

Han plankade han också
En 30-årig man hemmahörande i Göteborg stod även han åtalad för att ha plankat in på campingområdet. Inte heller han dök upp i rätten, vilket han meddelat rätten före förhandlingen och i det här fallet beslöt tingsrätten ställa in målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!