10 500 sålda biljetter under festivalen

Nu är det konstaterat att årets festival genererade 10 500 sålda biljetter varav 2 000 av dem är endagars.

Folkert Koopmans kunde redan på lördagens pressträff plocka fram en lista med förändringar han funderar på att genomföra till nästa år. För en festival blir det också 2012. Årets lockade totalt 10 500 besökare. Foto: Charlotte Madestam

Folkert Koopmans kunde redan på lördagens pressträff plocka fram en lista med förändringar han funderar på att genomföra till nästa år. För en festival blir det också 2012. Årets lockade totalt 10 500 besökare. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred 20112012-06-18 09:58


Vid en presskonferens under lördagseftermiddagen släpptes siffran som vi alla väntat på. 10 500 biljetter blev sålda under Hultsfredsfestivalen och arrangören verkar nöjd med siffran.
- Det tar lite tid att jobba upp en festival igen och vi kämpar. Det kunde ha varit mer folk, men det hoppas vi på och kommer sträva efter till nästa år, säger Folkert Koopmans ägare av Hultsfredsfestivalen.

Förändringar till kommande år
Arrangören har redan börjat fundera på vad som kan förbättras till nästa år och man vill bland annat skapa fler sittplatser på området.
- Och borden ska torkas av en gång i timmen, säger Koopmans och ler.
Han har också planer på att flytta den röda scenen mer in på området än idag och flytta Dj-områdena närmare scenerna för att få upp trycket ytterligare.
- Det är lite tidigt att säga vad vi vill ändra på, för vi har inte samlat in någon feedback ännu. Men lite saker har vi ju redan lagt märke till.

Strandområdet
Folkert påpekar att festivalområdet är ett bra område med mycket grönska och en strand. Något som han vill utnyttja mer nästa år.
- Det ska finnas fler ställen att sitta ner och dricka samt äta på vid stranden. Det tror jag kan dra mer folk.

Bjöd in lokalbefolkningen
Under lördagen fick alla i Hultsfreds tätort en biljett i brevlådan till lördagens festivaldag.
- Det fanns ju lite plats över, säger han och skrattar, och jag pratade med kommunen som tyckte att det lät som en bra idé. Det kostar mig inget extra, utan då kan jag lika gärna bjuda in lokalbefolkningen så att de får se festivalområdet och vad vi gör.

Bygga upp förtroendet
Det har varit tufft för Hultsfredfestivalen och nu gäller det att bygga upp förtroendet igen menar Folkert.
- Vi genomförde festivalen med färre besökare och ingen är dum utan ser att jag förlorat pengar i år. Men jag tror vi kan få tillbaka förtroendet igen bara vi satsar och det ska vi verkligen göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!