Lika självklar som rösten

De allra flesta artisterna på det allra första This is Hultsfred är i sina karriärers linda. De allra flesta kommer vänta på genombrottet under hela artistlivet. Någon kanske slutar som hustrubadur på ett stadshotell. Någon tar hand om afterskin i Sälen. Någon tappar lusten.

Miriam Bryant var först ut på Rockparty-scenen och hon står redan i porten mot ett bredare genomslag. Foto: Sandra Madestam

Miriam Bryant var först ut på Rockparty-scenen och hon står redan i porten mot ett bredare genomslag. Foto: Sandra Madestam

Foto:

Hultsfred 20132013-06-17 07:14


Men någon kommer också slå igenom stort och bli nästa stjärna. Skulle jag satsa mina inte så särskilt surt förvärvade slantar hade jag lagt rubbet på Miriam Bryant.
Hon står redan i porten mot ett bredare genomslag. Hiten "Push play" har blivit en P3-favorit och debutskivan "Raised in rain" fick, med rätta, positiva recensioner. Framförallt har hon en fantastisk röst. Jämförelserna med Adele känns inte alltför orättvisa.
På scenen är Bryant lika självklar som hennes röst. Tyvärr förvandlar hon konserten till en lång väntan på sin hit "Push play". Så blir det ofta när en artist har en enda låt som är allmänt känd. Bryant tar bort koncentration från de övriga låtarna genom att köra "Push play" som extranummer.
Det är synd. För de andra låtarna är för bra för att hamna i skymundan. Förutsättningarna finns där. Genombrottet är inom räckhåll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!