Ebbot - en allsmäktig naturkraft

Jag skulle kunna betala bara för att titta på honom. Jag skulle kunna åka långt för att höra honom prata. Och jag skulle kunna skippa sex för att höra honom sjunga. Och jodå, Ebbot Lundberg lyfte Hultsfred till en annan nivå.

Tidigare Soundtrack of our lives-sångaren Ebbot Lundberg gjorde en bejublad konsert på This is Hultsfred. Foto: Sandra Madestam

Tidigare Soundtrack of our lives-sångaren Ebbot Lundberg gjorde en bejublad konsert på This is Hultsfred. Foto: Sandra Madestam

Foto:

Hultsfred 20142014-06-02 09:48


Först av allt: estetiken. Ebbot Lundberg lånar side effects, som också spelade på festivalen, som kompband. Jag säger bara: Frisyrerna. Kläderna. Manéren.
John Lennon hade varit avundsjuk. Och Daniel Gilbert får varje tråkig heteroman att drömma om homosexualitet.
Och det är alltså bara stjärnorna i Ebbot Lundbergs universum.
Ebbot Lundberg klarar sig förstås utmärkt på egen hand. Han är en mörk naturkraft som elektrifierar sin omgivning.
Han har inte så mycket att jobba med på Hultsfred. De kanske 300 i publiken benämner han som "mer balanserad" än tidigare generationer, men det är inte det enda som är briljant.
Bandet är bäst på hela festivalen och tar fram det bästa ur Ebbot, som blandar friskt mellan jättegamla, gamla och helt nya låtar. Den som trodde att Ebbot kommersialiserade sin medverkan i "Så mycket bättre" trodde dock fel. Som tur är. Istället får vi fantastiska versioner av Second life replay, Killing my darlings och fantastiska A room without a view. Det är en strålande konsert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!